POLITIČKI ANALITIČAR IZ PRIŠTINE TVRDI: Za Kosovo je opasniji Tači! Formiranje ZSO je obaveza
Foto: Aleksandar Jovanović

formiranje ZSO nije štetno

POLITIČKI ANALITIČAR IZ PRIŠTINE TVRDI: Za Kosovo je opasniji Tači! Formiranje ZSO je obaveza

Politika -

PRIŠTINA - Politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je danas da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana u skladu sa preuzetim obavezama i potpisanim dogovorom od strane Kosova, navodeći da je trenutno najveća opasnost za Kosovo predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, koji deluje shodno svojim interesima.

"Bilo je dosta grešaka u dosadašnjem procesu, ali budući da je sporazum o ZSO deo prihvaćenih parlamentarnih obaveza sa kosovske strane, mislim da bi bilo neozbiljno da se poslanici ponašaju drugačije u odnosu na ono što je već dogovoreno", rekao je Bećaj za portal Kosovo online.

Komentarišući Tačijev stav da predstavnici Prištine započinju razgovore o zatvorenim temama i da se za stolom u Briselu nalaze pitanja koja ugrožavaju državnost Kosova, Bećaj kaže da Tači deluje u skladu sa svojim potrebama, dodajući da formiranje ZSO nije štetno za Kosovo, koliko je to Tači.

"Mislim da je najveća opasnost Tači. On je bio jedan od uzročnika tog procesa i u kontekstu tadašnjih okolnosti smatrao je da je to racionalno rešenje, dok sada u okviru promene svoje pozicije tvrdi da je Zajednica srpskih opština opasno rešenje", zaključuje Bećaj.

(Kuirir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track