PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 18. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

ANALITIČARI JEDNOGLASNI: EU ne sme da dozvoli da Priština uslovljava Beograd

Dijalog o Kosovu i Metohiji mogao bi da upadne u ćorsokak ukoliko EU ne primora Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO) i ispuni ranije dogovorene obaveze, ocenjuju analitičari i navode da će, u suprotnom, Briselski sporazum ostati samo forma za dijalog bez ozbiljnije perspektive za postizanje održivog rešenja.

foto: Facebook Printscreen, Zorana Mihajlović

MIHAJLOVIĆ U BRATUNCU POTPISALA VAŽAN SPORAZUM: Srbija i BiH dobijaju još jedan granični prelaz

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine (BiH) Vojinom Mitrovićem u Bratuncu Sporazum o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza i obišla izgrađeni most Bratoljub, saopštio je njen kabinet.

MINISTAR MALI OBJAVIO DOBRU VEST: Prihodi u septembru od PDV bolji od planiranih za 1,6 milijardi dinara

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da su prihodi od poreza na dodatu vrednost (PDV) u prvoj polovini septembra veći od planiranih za 1,6 milijardi dinara, saopštio je njegov kabinet.

foto: EPA/Boris Pejović

KRIVOKAPIĆ ZA DOJČE VELE: Nemam mentora ni u Beogradu, ni u Rusiji, ni u Amflohiju!

Nosilac liste jedne od tri pobedničke koalicije u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić, koji je viđen za novog premijera, kaže da ne ume da prepozna zašto je aktuelni predsednik Milo Djukanović toliko bitan Zapadu, jer, kako navodi, ako ste zaduženi kod određenih krugova, onda vi imate i obaveze prema njima.

MILORAD DODIK: Agresiju na Republiku Srpsku pre 25 godina dogovorili Izetbegović i Tuđman

U Bosanskoj Dubici je danas održano centralno obeležavanje 25 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske, sa koga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio poruku mira, rekao da treba da se obezbedi razvoj, ali i sačuva sećanje na sve stradale u hrvatskoj agresiji na srpske etničke prostore.

EKSKLUZIVNO! PONOVO KREĆE NAGRADNA IGRA "UZMI RAČUN I POBEDI": Glavne nagrade sve sami stanovi i automobili

U novom ciklusu nagradne igre važiće računi od 1. septembra. Građani će poštom besplatno slati koverte sa 10 fiskalnih isečaka vrednih minimum 100 dinara

VESIĆ U USIJANJU DANA NA KURIR TELEVIZIJI: Neću biti ministar u novoj vladi, ostajem u Beogradu

Nakon medijskih spekulacija da bi mogao da bude u novoj republičkoj vladi, zamenik gradonačelnika Goran Vesić večeras je u emisiji Usijanje na Kurir televiziji rekao da neće biti ministar u novoj vladi.

foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock, Zorana Jevtić

UŽIVO NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Drastično smanjen broj novozaraženih, 1 preminuli

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano testirano 7.411 osoba, od kojih je pozitivno 62. Nažalost, jedna osoba je preminula. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 20 pacijenta.

TIODOROVIĆ SUROVO REALAN: Evo šta se dešava po selima, jezerima! Za 10 do 15 dana mogao bi da nas strefi ovaj SCENARIO

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je realno očekivati veće procente obolelih od kovid-19 u narednim danima i apeluje na građane da se pridržavaju mera.

POČELO SPROVOĐENJE NOVIH MERA: Ovo su svi koraci za građane koji se vraćaju u Srbiju

Odluka Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona o obaveznom zdravstveni nadzoru nad građanima koji se vraćaju u Srbiju, počela je da se primenjuje juče u 18 sati.

SLUČAJ JOVANICA: Ukinut pritvor za 7 osumnjičenih, Koluvija ostaje u pritvoru

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za sedmorici okrivljenih, koji su bili uhapseni 1. jula u okviru istrage privrednog društva "Jovanjica", rekla je portparol suda Tatjana Tešić.

EKSKLUZIVNO! ŠOK-VIDEO KROZ ŠPIJUNKU: Isplivao snimak svađe Miladina Kovačevića i Tine! Evo šta se dešavalo (KURIR TV)

Bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića devojka Tina T. (26) prijavila je policiji tvrdeći da ju je on pretukao u stanu u Beogradu. Na društvenim mrežama, međutim, isplivao je snimak na kom se vidi i čuje burna rasprava između Kovačevića i Tine.

ŠTA JE POZADINA PREMLAĆIVANJA U NOVOM SADU: Pretučeni mladić se Kontiću pre prebijanja obratio OVIM rečima?

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. avgusta pretukao M. M. (28) u Novom Sadu, navodno ga je napao zbog sukoba oko poslova obezbeđenja s njegovim bratom od strica. Kako saznajemo, brat oštećenog i odbegli Kontić poznaju se od detinjstva, jer su obojica rodom iz Nikšića.

foto: Printscreen, MUP Srbije

ZA BRUTALNO SILOVANJE DEČAKA (6) DOBIO SAMO VASPITNU MERU! Zločin u Nišu koji je šokirao Srbiju dobio epilog

Tinejdžer O. I. (15), koji je 19. marta slatkišima namamio dečaka u šumarak, pa ga brutalno silovao, ne može u zatvor jer ima manje od 16 godina. Zato mu je izrečen samo pojačan nadzor staratelja.

PEDOFILU IZ BAČKE PALANKE 8 GODINA ROBIJE: Sudija nabrojala na kakve je sve užase terao devojčicu

Pera Dmitrov (67) iz Bačke Palanke, danas je pred Višim sudom u Novom Sadu, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina (za produženo krivično delo obljuba sa detetom kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje kaznu zatvora u trajanju od 2 godine.

KOLUMBIJKA OBJAVILA SRCEPARAJUĆU PORUKU: Novi video o Strahinji govori o tome koliko PATI za njim (VIDEO)

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), devojka ubijenog Strahinje Stojanovića (30), koja je bila sa njim u džipu kada je on odleteo u vazduh, oglasila se ponovo na svom instagram nalogu.

UŽASNA NESREĆA U DOBANOVCIMA: U sudaru sa automobilom poginuo motociklista (19)

U saobraćajnoj nesreći u Dobanovcima poginuo je 19-godišnji vozač motocikla, a povređen je 21-godišnji putnik sa dvotočkaša.

KAKO LI JE UOPŠTE POGODIO KOJA SU KOLA NJEGOVA: Rekorder iz Lapova vozio sa čak 4,48 promila?!

Kragujevačka saobraćajna policija, prilikom kontrole saobraćaja, zatekla je pedesetogodišnjeg muškarca iz Lapova u vožnji sa čak 4,48 promila alkohola u krvi.

CARA LIČNU TRAGEDIJU PRETVORIO U HUMANOST: Školi poginulog sina tapacirao stolice, pa seo na njegovo mesto (KURIR TV)

Miroljub Cara Milanović iz sela Kaonik izgubio je sina, ali za razliku od mnogih drugih, svoju ličnu tragediju iskoristio je kao podsticaj da pomaže drugima. Zbog pogibije sina Marka (22) u saobraćajki, pokrenuo je humanitarno udruženje za bezbednost dece u saobraćaju

PANIKA U NEGOTINU: Pojavila se afrička svinjska kuga

U selu Aleksandrovac, opština Negotin, pojavila se afrička kuga svinja kod domaćih svinja.

foto: Nemanja Nikolić

GAGIJU PRETI ROBIJA AKO NE OTKUCA DILERA! Otkriveni novi ŠOK detalji hapšenja Đoganija!

Gagi Đogani (49) navodno će završiti na robiji ako ne otkrije policiji ko mu je prodao dva paketića kokaina, s kojima je uhapšen preksinoć u Zemunu kod Pupinovog mosta.

LJUPKA STEVIĆ OTKRILA ISTINU ZA KURIR: Pričalo se da je slala poruke ŽENI svog bivšeg dečka, a pevačica sve OBJASNILA!

Pevačica Ljupka Stević od juče je u žiži javnosti zbog celokupnog skandala koji se desio između njenog oženjenog dečka i nje. Pričalo se da mu je pevačica razlupala auto, pa je to kasnije demantovala. Sada je isplivala i informacija da je Ljupka slala poruke ženi svog bivšeg partnera, a ona je za Kurir otkrila šta je istina.

PAŠĆE KRV NA AMERIČKIM IZBORIMA? Direktor FBI upozorio Kongres da je nacija duboko podeljena i dobro naoružana! (VIDEO)

FBI je sve zabrinutiji zbog mogućih nasilnih sukoba između ideološki motivisanih ekstremističkih grupa pred novembarske izbore, rekao je u četvrtak direktor Kris Vrej.

NOVAK SAZNAO RIVALA: Ovo je Đokovićev protivnik u borbi za polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale astersa u Rimu pobedom nad Filipom Krajinovićem, a susret sa najboljim na svetu zakazao je Dominik Kepfer, a meč je na programu u subotu od 14.30

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja