PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 2.. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ POSTAO STUDENT: Evo kako je predsedniku Srbije bilo prvog dana na fakultetu (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je na Visoku sportsku i zdravstvenu školu strukovnih studija u Beogradu, koja je organizovala svečani prijem za novu generaciju studenata.

foto: Visoka sportska i zdravstvena škola

ALBANSKI PREMIJER OPET PROVOCIRA Edi Rama poručio: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da Kosovo i Albanija nameravaju da "uklone granice", kao i da će albanska luka Drač uskoro postati de fakto "kosovska".

MINISTAR VULIN: Vojska će biti spremna ako se epidemija ponovi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović obišli su danas pripadnike 246. bataljona ABHO u kasarni „Car Lazar” u Kruševcu i prisustvovali prikazanu mobilne platforme za dekontaminaciju, novog sredstva koje se nalazi na trupnom ispitivanju u tom bataljonu.

SLEDI REVIZIJA BROJA PREMINULIH OD KORONE: To će u Srbiji biti urađeno prvi put u istoriji, a evo kada će početi

Reviziju broja preminulih, koja do sada nikada nije rađena, iako su se dešavale razne epidemije, obećali smo i uradićemo je, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da u Srbiji nisu teme mnoge stvari u vezi sa koronom, koje su teme na drugim mestima, jer su ovde rešene i uređene, pa će tako biti i sa najavljenom revizijom.

KRIZNI ŠTAB: 1 preminuli, 73 zaražena, žarišta su BG, Niš, Kraljevo, Trstenik i Vranje DR KON: Podaci nikad nisu bili prikrivani!

Korona ušla u 5 osnovnih i 5 srednjih škola, rekao dr Kon dodavši je registrovan i blagi porast ka trijažnim centrima što znači da je situacija ozbiljnija.

foto: Prinstcreen / Kurir TV, Covid 19.rs

VAŽNO ZA GRAĐANE SRBIJE! Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR test na LIČNI ZAHTEV: Evo kako da to učinite

PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.

STIŽU POVIŠICE! MUŠTULUK I ZA 2,2 MILIONA ZAPOSLENIH U SRBIJI: Opariće se i medicinari, profesori, vojska, činovnici

Sada je i sasvim izvesno da pola miliona građana zaposlenih u javnom sektoru i oko 1,7 miliona penzionera treba da očekuju veća primanja.

SRBIJA DOBIJA NOVO ČUDO OD SAOBRAĆAJNICE: Moravski koridor sa 78 mostova povezaće pola miliona stanovnika

Moravski koridor ukupne dužine od 112 kilometara, biće podeljen na tri deonice i devet sektora, imaće 78 mostova i povezaće pola miliona stanovnika.

foto: Privatna Arhiva

VELJKO(14) JE IMAO SAMO 1 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Tri dana bio moždano mrtav, spašen natčovečanskim naporima lekara ČUDO U NIŠU

Veljko Vasić (14) iz Niša imao je saobraćajnu nesreću. S teškim povredama glave, potpuno ohlađen, stigao je u Urgentni, a zahvaljujući lekarima u KC Niš pobedio je smrt i nakon 20 dana svestan i na nogama otišao kući.

SLOVENIJA I UKRAJINA NAM POSLEDNJE PODIGLE RAMPU: Evo u kojih 19 zemalja građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja

Premda granice EU i u oktobru ostaju zatvorene za državljane naše zemlje, od pre dva dana smo na zelenoj listi makar kada je Slovenija u pitanju. Za ulazak u ovu zemlju nije potreban ni karantin ni negativan PCR test.

IMA AGENCIJA KOJE SU PROŠLE ODBOR ZA KREDITNU GARANCIJU: Nisu sve turističke agencije stavile ključ u bravu

Nakon novonastale situacije u Srbiji i prema pisanju medija, mogućnosti da turističke agencije ostanu bez licenci, iz nadležnog ministarstva, ali i iz pojedinih agencija demantovani su ti navodi.

ODGOVORNOST ZA ČETVOROSTRUKO UBISTVO U LESKOVCU: Zaštitnik građana utvrdio propuste u radu centra za socijalni rad i ministarstva

Zaštitnik građana je povodom ubistva tri osobe i jednog deteta u Leskovcu u maju 2020. godine, utvrdio brojne propuste u radu centara za socijalni rad u Bojniku i Leskovcu kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u procesu zaštite od nasilja i zlostavljanja dece iz te porodice.

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU Ispitana oteta devojčica, sudu rekla što nije ni roditeljima! Ovako je u tom trenu izgledao Jovanović

Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (48), poznatijem kao Malčanski berberin danas je svedočila devojčica (13) koju je oteo 20. decembra dok je išla u školu u naselju Brzi Brod.

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Radnik obezbeđenja udarcem glavom NOKAUTIRAO ženu ispred prodavnice (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Čovek glavom udara ženu u lice i ona teško povređena pada! Snimak sigurnosne kamere postavljene ispred jedne prodavnice u Novom Beogradu otkrio je težak incident koji se 24. septembra dogodio oko 19.20.

foto: Adria Media TV

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU! Zbog nepreduzimanja mera, od korone preminulo 51

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv direktora Gerontološkog centra u tom gradu Milana Stevanovića (47), kojom ga tereti za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenje zaraze kovid-19 u tom centru, usled čega je preminula 51 osoba.

KONAČAN DOGOVOR O NOVOJ VLASTI U CG NA POMOLU: Zapad neće afere, Demokratski front će podržati manjinsku vladu

Pojedine administracije relevantnih država Evropske unije i Amerika uputile su novim političkim snagama u Podgorici signale da u budućoj postavci ne bi trebalo da bude mesta za neke političare. Prema proceni, oni sa sobom nose teret koji može biti kočnica za razvoj Crne Gore.

foto: Printscreen/ Instagram

VOĐA ŠKALJARACA PRIVEDEN, PA PUŠTEN! Vukotić optužuje policiju: Oduzeli mi automobil da bi me ubili

Kotoranin Jovan Vukotić pušten je posle saslušanja u barskom Centru bezbednosti, rečeno je nezvanično iz Uprave policije.

TRAMP I MELANIJA IMAJU KORONAVIRUS! Predsednik SAD ide u karantin! Zarazila ih Houp Hiks! (KURIR TV)

Predsednik SAD Donald Trump i prva dama Melanija pozitivni su na korona virus. Tramp je i na Tviteru potvrdio da on i Melanija imaju virus i da će biti u karantinu.

ZA AMERIKANCA EJNDŽELA SRBIJA JE ZEMLJA SNOVA: U Teočinu kupio kuću i u podrumu otvorio bar u kom služi samo srpsku prepečenicu

I dok su mnogi Srbi otišli u Ameriku, želeći da ostvare svoj san, jedan Amerikanac je za zemlju snova izabrao upravo Srbiju. Ejndžel Levis iz Nju Orleansa pre nekoliko meseci stigao je u selo Teočin, koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

RASTA NIJE UHAPŠEN SAM, PRONAĐEN I KOKAIN! Ovo su novi detalji hapšenja repera!

Pevač Stefan Đurić Rasta uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pošto je kod njega pronađena veća količina skanka, a sa njim je navodno uhapšena još jedna osoba kod koje je navodno pronađen kokain.

LOŠA ZVEZDINA PREMIJERA U EVROLIGI: Saša Obradović debitovao porazom od Kokoškova i Fenrerbahčea

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea (63:77) u mečiu prvog kola Evrolige, koji je igran u Istanbulu.

ZVEZDA IZVUKLA NEMCE, BELGIJANCE I ČEHE: Crveno-beli nisu imali sreće na žrebu! (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope igraće u grupi L sa belgijskom Gentom, nemačkim Hofenhajmom i češkim Slovanom, odlučeno je žrebom u Nionu.

foto: Starsport©

VELIKI PREOKRET: Miloš Degenek ostaje u Crvenoj zvezdi, neće ići u Belgiju, igraće Ligu Evrope!

Defanzivac crveno-belih neće pojačati belgijski Gent u transferu vrednom 1.700.000 evra.

PROVALJENI! Američki novinari napadaju Novaka PO ZADATKU! Evo dokaza da Amerikanci to rade po nalogu! BRUKA I SRAMOTA Američki novinari Novaku Đokoviću ne daju mira. Tačnije, pre svega se misli na novinare renomiranog lista ''New York Times'' koji koriste svaku priliku da napadnu najboljeg srpskog tenisera. Međutim, ovog puta su razotrkiveni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track