PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 18. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ: U nedelju otvaramo novu kovid bolnicu u Kruševcu, izgrađena je u rekordnom roku

Kovid bolnica u Kruševcu sa radom počnije u nedelju, a njeno otvaranje planirano je za 11 sati. U Kruševcu se privode kraju radovi na kovid bolnici. Izgradnja je započela pre četiri meseca na 12.500 hektara vojnog kompleksa "Rasina".

VUČIĆ O PRIZNANJU NEZAVISNOSTI KOSOVA: Dok sam ja predsednik, to se sigurno neće dogoditi! Teži se ukidanju Republike Srpske Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Prva tema" na TV Prva.

VUČIĆ MNOGE RAZNEŽIO JUTROS NA INSTAGRAMU: Objavio fotografije kakve dosad nije pokazivao (FOTO) Sutra otvaramo novu kovid bolnicu u Kruševcu, u rekordnom roku izgrađenu, a ovi divni crteži krasiće zidove naših bolnica. Hvala deci - umetnicima što su nam ulepšali ovu nedelju. Ovo su njihovi crteži kojima nam pokazuju kako vide našu zajedničku borbu protiv Covid-19.

Vojislav Šešelj
foto: Beta Milan Obradović

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE ŠEŠELJA: Vučića će otrovati! Trebalo bi da šalje svoje izaslanike na sastanke u inostranstvo Lider SRS Vojislav Šešelj upozorio je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ugrožen život, da mu preti trovanje i da bi trebalo na sastanke u inostranstvu da šalje svoje izaslanike

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE U SABORNOJ CRKVI U SENTANDREJI: Selaković i episkop Lukijan razgovarali o položaju SPC u Mađarskoj Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković obišao je danas u Sentandreji Sabornu crkvu u okviru Eparhije budimske SPC i sastao se sa episkopom budimskim Lukijanom.

ANA BRNABIĆ: Naša agencija odborila Fajzera, Srbija jedna od prvih država sa vakcinom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Kragujevcu da je nadležna Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila uvoz vakcine proizvođača "Fajzer" te da Srbija od tog partnera očekuje datum prve isporuke.

PREMIJERKA: Danas je poseban dan, Srbija je zemlja sa najmodernijom bankom podataka

Srbija danas, sa otvaranjem Državnog dana centra u Kragujevcu, postaje zemlja je sa najmodernijom bankom podataka, gde će biti pohranjeni podaci građana, domaćih, ali velikih svetskih kompanija.

MINISTAR LONČAR: Prve doze Fajzerove vakcine stižu u ponedeljak ili utorak, korona mere ostaju na snazi do daljeg

Prve doze Fajzerove vakcine stižu u Srbiju u ponedeljak ili utorak, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u prvoj tranši stići nešto manje od 5.000 doza i da će ih primiti korisnici staračkih domova.

STRUJA POSKUPLJUJE 1. FEBRUARA: I dalje će nam električna energija biti najjefitinija u regionu Struja u Srbiji poskupeće od 1. februara 2021. za 3,4 odsto, objavila je Agencija za energetiku. Ako se uzme da je prosečan račun za struju u Srbiji oko 3.000 dinara, to znači da će poskupeti za oko 100 dinara.

TAČKA NA HAOS U PAZARU: Pogledajte pojačane patrole policije i Žandarmerije na ulicama, građani mogu da odahnu posle pucnjave

Na ulicama Novog Pazara od jutros je vidljivo pojačano prisustvo policijskih i patrola Žandarmerije čime je MUP Srbije ekspresno stavio tačku na bezbednosno nepovoljnu situaciju po žitelje tog grada u proteklih nekoliko dana.

EKSKLUZIVNO! OVO JE PRVI SRBIN NA SVETU KOJI JE PRIMIO FAJZEROVU VAKCINU: Ljubiša za Kurir do detalja o vakcinaciji

Ljubiša Milivojević (49), koji živi u Portlandu, u američkoj državi Oregon, prvi je Srbin zdravstveni radnik u SAD koji je primio "Fajzer-Bajontekovu" vakcinu!

PADAJU KORONA BROJKE, DANAS MANJE OD 5.000: 4.910 novozaraženih, 51 preminuli OVO JE STANJE PO GRADOVIMA

U poslednjih 24 sata u Srbiji je na koronu testirano 16.740, a od toga je novozaraženih 4.910. Nažalost preminulo je 51, a na respiratorima je 349 pacijenata.

live korona
foto: Shutterstock

MIRSAD ĐERLEK O NOVIM MERAMA U USIJANJU DANA Evo kakav je plan za vakcinaciju i da li se možemo sami testirati (KURIR TELEVIZIJA)

Koja su očekivanja od novih mera kriznog štaba? Može li se očekivati dodatno popuštanje mera? Gost Usijanja dana Kurir televizije koje vodi Ivana Majstorović bio je Mirsad Đerlek Drzavni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

ŠOK-ODLUKA EU, BEZ PRESEDANA: Nema vakcina za Srbiju i Balkan pre maja?! Zemlje regiona kipte od besa

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji ponudio je pomoć EU u visini od 70 miliona evra za nabavku vakcina za region, ali kako piše B92, distribucija neće početi pre maja meseca.

vakcina
foto: Profimedia

DR GOJKOVIĆ O VAKCINI: Prvi kontigent Fajzerove stiže sledeće nedelje, biće potrebno dodatno ispitivanje u Srbiji

Prvi kontingent Fajzerove vakcine očekuje se u Srbiji tokom sledeće nedelje, kaže član Kriznog Štaba Zoran Gojković i navodi da se uporedo obavlja analiza ruske vakcine "SputnjikV" .

UZMI RAČUN I POBEDI 2020: Četvoročlana porodica Stolić od danas i zvanično vlasnici stana, useljenje u januaru

Porodica Stolić iz Beograda od danas je posle potisivanja ugovora u zgradi Vlade Srbije i vlasnik stana u Zemunskoj kapiji koji je osvojila u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

DANAS POČINJE ZIMSKI RASPUST ZA ŠKOLARCE: Deco, lepo se odmorite, drugo polugodište počinje 18. januara

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas se završava prvo polugodište i počinje zimski raspust.

škola
foto: Shutterstock

BANKROT TURISTIČKIH AGENCIJA NA POMOLU: Grci ne otvaraju granicu, a šta je sa putnicima i uplaćenim aranžmanima?

Grčka i dalje ne otvara granice za srpske državljane, a sudeći po lošem razvoju loše epidemiloške slike, mnoge agencije već sada tvrde da su bankroti nešto što će biti neminovno.

PAMTITE LI MASAKR NA VIDIKOVCU? Branko usmrtio 3 mladića u svojoj firmi, a evo šta se s njim sada dešava

Viši sud u Beogradu izreći će u sredu, 23. decembra novu presudu Branku Sekuloviću, vlasniku firme "S komani" u kojoj je pre 13 godina ubio tri mladića koji su ga, kako on tvrdi, reketirali.

danijel d., toronto, zaplena droge
foto: Facebook

ŠOK U KANADI: Slikar i iscelitelj iz Srbije uhapšen sa 106 kilograma kokaina i arsenalom oružja!

Danijel D. (45) osumnjičen je za šverc narkotika i oružja, koje je, kako sumnjaju istražitelji, prodavao uličnim bandama.

POVEZAO KOLEGU JER MU JE POBEGAO AUTOBUS PA POGINULI: Goran i Nikola stradali na putu do kuće, prizor na putu LEDI KRV U ŽILAMA

Goranu Marinkoviću (33) pobegao autobus, pa se Nikola Todorov (22) ponudio da ga svojim BMW odbaci kući, potom se zakucao u cisternu

NOĆ UŽASA KOD NOVOG BEČEJA: Dušan (28) se slučajno zapalio paleći bale kukuruzovine, progutala ga buktinja, evo zašto je to radio

Dušan Š. (28) nastradao je noćas u selu Bočar kod Novog Bečeja. Mladić je polio benzinom i palio baliranu kukuruzovinu na njivi u jednom privatnom skladištu,

MRTAV MUŠKARAC PRONAĐEN U OBRENOVCU: Slobodan je bio u lokvi krvi u dvorištu kuće i sa ranom na grudima! U dvorištu porodične kuće u Obrenovcu, zatečen je mrtav Slobodan M. (63). On je na levoj strani grudi imao ranu od vatrenog oružja.

PAO LAŽNI INSPEKTOR NA ČUKARICI: Ima samo 17 godina, ulazio u stanove i roditeljima govorio da su im deca narko dileri

Operativnim radom inspektori policijske stanice na Čukarici uhvatili su lažnog "kolegu" koji je kako nezvanično saznajemo u poslednjih mesec dana ulazio u stanove građanima pokušavajući da ih opljačka.

BEOGRAĐANI, ČUVAJTE SE KISELE MAGLE: Pulmolog objašnjava kakve su posledice zagađenog vazduha u glavnom gradu (KURIR TELEVIZIJA)

Vest da se Beograd godinama unazad budi kao najzagađeniji grad na planeti više nije novost, ali posledice udisanja takvog vazduha za mnoge građane su i dalje nepoznanica.

OLAKŠICE ZA UGOSTITELJE I KINEMATOGRAFE: Grad Beograd umanjio 50 odsto zakupnine za lokale u vlasništvu prestonice!

Odlukom Skupštine grada Beograda za 50 odsto umanjene su zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd.

POŠTAR IZ SVRLJIGA JEDVA PREŽIVEO NAPAD DIVLJEG VEPRA: Vozio je svoj moped prema planinskom selu, A ONDA SE POJAVILA ZVER!

Noseći poštu meštanima u zaseoku Trojica, ka selu Izvor, poštara iz Svrljiga napao je juče divlji vepar.

VRAĆAM SE U SRBIJU DA OSTVARIM SVOJ SAN: Stefan Milenković o sinu Nikoli i novom poslu!

Stefan Milenković, jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, vratio se se u Srbiju da nastavi sa radom.

Stefan Milenković
foto: Nebojša Babić

VLADIKA JOANIKIJE PORUČIO: MCP zadovoljna je izmenama Zakona o slobodi veroispovesti! Konačno će sve verske zajednice biti jednake

Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zadovoljne su izmenama Zakona o slobodi veroispovesti, kaže administrator mitropolije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i ističe da je reč o aktu koji nije diskriminatorski i ne atakuje ni na jednu versku zajednicu u državu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track