JAVAŠLUK U EPS: RUDARI KOLUBARE SE PREVOZE KAŠIKOM BAGERA! Direktor suprugu postavio za direktora, dao joj platu od 250.000 dinara
Foto: Printscreen/Hit Tvit, Printscreen/Twitter

bura se ne smiruje

JAVAŠLUK U EPS: RUDARI KOLUBARE SE PREVOZE KAŠIKOM BAGERA! Direktor suprugu postavio za direktora, dao joj platu od 250.000 dinara

Vesti -

Nakon što je javnost ovih dana svedočila razmiricama između ministarke energetike Dubravke Đedović i v.d. direktora EPS Miroslava Tomaševića, na društvenim mrežama se pojavio snimak koji dosta dobro ilustruje razmere javašluka u ovom javnom preduzeću!

Naime, na snimku se jasno vidi čovek koji kao prevozno sredstvo u Kolubari koristi kašiku bagera uz komentar: "Rudari Kolubare nemaju čime da se prevezu do velikog bagera koji kopa, jer EPS nije obezbedio put! Poginuće neko ovako!

Ovome je, podsetimo, prethodila razmena optužbi između Đedović i Tomaševića. Prvo je ona konstatovala da je ovo preduzeće mnogo promašilo plan što znači da nešto nisu dobro uradili, jer nisu dobro planirali.

Dubravka Đedović, Re-set sumit 2023
foto: Nenad Kostić

- Prozvodnja u Kolubari u maju je na niskom nivou. Imamo smanjenje od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu i to nije dobra vest. Ugalj se uvozi, jer je država prepoznala da postoji problem u njegovoj proizvodnji. Izdvojila je značajna sredstva kako bi naše termoelektrane nesmetano radile. Svako izdvajanje sredstava iz budžeta za EPS je manje novca za vrtiće i škole - rekla je između ostalog ministarka.

Posle njene izjave se oglasio Tomašević, koji je zamolio ministarku da ne uznemirava javnost iznošenjem neuporedivih podataka.

- Javnost obaveštavamo da se proizvodnja električne energije i uglja odvija nesmetano, da je sistem stabilan, a da EPS posle dve godine posluje u plusu - naveo je Tomašević.

Miroslav Tomašević
foto: Printscreen/Hit Tvit

Da je rad v.d. direktora EPS pod lupom ne samo ministarke Đedović, već i celokupne javnosti znalo se odmah po njegovom dolasku na čelo ovog preduzeća. Iako je najavljen kao čovek iz struke i kompanije, Tomašević je svojim potezima po dolasku na čelo EPS, vrlo brzo izazvao nezadovoljstvo kod dela zaposlenih.

Jedna od njegovih prvih odluka bila je da svojoj supruzi potpiše direktorsku platu od oko 250.000 dinara. Ali to nije bio kraj, već je vrlo brzo unapredio i njenog rođenog brata, svog šuraka, Gorana Petkovića koji radi u Rudarskom basenu "Kolubara", za sličnu zaradu. Iako su unapređenja i povećanja plata usledila po dolasku Tomaševića na čelo EPS-a, iz ovog javnog preduzeća tvrdili su da u ovim slučajevima nije bilo sukoba interesa.

Petković je, prema saznanjima Kurira, vrlo aktivan na društvenim mrežama i non stop deli statuse izvesnog bageriste Perišića koji vodi grupu radnika i najavljuje proteste ispred Ministarstva rudarstva i energetike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track