Antić za punu platu trudnicama i besplatne udžbenike za školarce
Foto: Tan

Kandidat za gradonačelnika

Antić za punu platu trudnicama i besplatne udžbenike za školarce

Beograd -
"Ne osećam se inferiorno u odnosu na bilo kog kandidata", naglasio je Antić i dodao da on sebi postavlja visoke ciljeve, a ovog puta je to osvajanje 15 do 20 odsto glasova SPS-a na lokalnim izborima u Beogradu

BEOGRAD - Kandidat SPS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić rekao je da će njegov prioritet u radu biti ubrzani završetak započetih infrastrukturnih projekata, više vremena posvećenog ekonomskim pitanjima, kao i brizi i pomoći najstarijima, nemoćnima i najmlađima.

Antić, koji je bio skoro pet godina predsednik Skupštine grada Beograda, rekao je da nije pristalica davanja velikih obećanja tokom izborne kampanje, već da ljude treba podsetiti kakvu politiku zastupate, napominjući da ukoliko bude uspeo u tome biće zadovoljan.

"Ne osećam se inferiorno u odnosu na bilo kog kandidata", naglasio je Antić i dodao da on sebi postavlja visoke ciljeve, a ovog puta je to osvajanje 15 do 20 odsto glasova SPS-a na lokalnim izborima u Beogradu i da on bude izabran za gradonačelnika Beograda.

Uz podsećanje da je moto SPS-a u kampanji za lokalne izbore u prestonici "Beograd su ljudi", Antić je rekao da će socijalisti u kampaniji biti okernuti najviše ka ljudima i to onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Zbog toga što živimo u turbulentnim vremenima, u vremenu ekonomske krize, Antić je rekao da mnoge kategorije ljudi u Beogradu teško žive i "ne možemo ih ostaviti same", napominjući da tu najpre misli na najstarije sugrađane, na punu platu trudnicama, besplatne knjige za školsku decu i čitav set subvencija za komunalne usluge.

Beograd treba da bude efikasan u završetku infrastrukturnih projekata koji su u toku i da se više bavi ekonomskim pitanjima, rekao je Antić i dodao da ukoliko on bude izabran za gradonačelnika Beograda prioritet u radu biće mu ekonomski razvoj prestonice.

Odgovarajući na pitanje da li i on oseća krivicu za finansijske zloupotrebe u Beogradu, pošto je uz bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa pominjan u medijima pošto je bio predsednik gradske Skupstine, Antić je rekao da jedva čeka rezultate zvanične istrage i da svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke.

Komentarišući tvrdnje Srpske napredne stranke da je Beograd prezadužen, Antić je rekao da SPS veruje da svi moramo biti daleko odgovorniji i ne smemo slati poruke koje uznemiravaju i šalju lošu sliku javnosti i stvara lošu klimu za poslovanje.

Beograd jeste zadužen, zadužena je i Republika, živimo u jednom teškom ekonomskom trenutku, javne finansije su nam u lošem stanju, ali ta ozbiljna situacija zahteva odgovoran rad, rekao je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja