PROTEST OPOZICIJE U BEOGRADU: Među okupljenima Đilas, Jeremić, Tadić, Obradović...
Foto: Twitter Printscreen

PROTEST OPOZICIJE U BEOGRADU: Među okupljenima Đilas, Jeremić, Tadić, Obradović...

Beograd -

Deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju ponovo je večeras, kao i prošle subote, organizovao protest, na kojem su, kod Filozofskog fakulteta, govorili akademik Dušan Teodorović i glumac Tihomir Stanić, a potom su učesnici krenuli u šetnju.

Na čelu kolone je transparent, kao i prvi put, "Stop krvavim košuljama", a među okupljenima su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić i Boško Obradović.

Neki učesnici protesta nose žute prsluke, po uzoru na proteste u Francuskoj, a neki beddževe na kojima piše "počelo je" i transparente "1 od 5 miliona", sa aluzijom na izjavu predsednika Srbije da neće menjati politiku i izaći u susret učesnicima protesta i da ih je pet miliona, jer to mogu da dobiju samo na izborima.

Teodorović je u govoru vlast uporedio sa poplavom, koja, kaže, zahteva da se svi ujedine, i levi i desni.

Izneo je i zahteve da se penzionerima "vrati svaki dinar", drugi zahtev se, kaže, odnosi na studente koji su "svuda po svetu", da se ponište lažne diplome i obezbede uslovi za fer i poštene izbore.

"Ja sam jedan od pet miliona. Vi ste svi deo Srbije, ovo je vaša Srbija i ne sme niko da vas poništi", rekao je Teodorović, a predsedniku Srbije je rekao da već večeras ode u Mađarsku, jer, kaže, opozicija sigurno pobeđuje.

Glumac Tihomir Stanić rekao je da su se okupili zbog verbalnog i fizičkog nasilja i da svi prisutni treba deci, prijateljima, roditeljima...da govore o razlozima svog nezadovoljstva.

Tokom šetnje su se čuli povici "bando napredna".

Redari koji obezbeđuju protestnu šetnju rekli su da ta grupa nema veze sa njima, i među njima nije došlo do kontakta.

Protesti se organizuju zbog ranijeg napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovica u Kruševcu.

Večeras se protestu priključio i DSS, za razliku od prošlonedeljnog, kada nisu učestvovali zbog najavljenog obraćanja Mirjane Karanović.

Lider PSG Saša Janković je najavio da neće protestovati jer, kako je istakao, Savez za Srbiju "kanališe" na stranu koja bi opet bila stranputica za Srbiju".

Dragan Đilas je uoči protesta rekao da će on biti pod parolom "Hajde da se prebrojimo" i "da to Radio-televizija Srbije prikaže".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja