POČELI RADOVI NA PODZEMNOJ GARAŽI U SKERLIĆEVOJ NA VRAČARU: Imaće 368 mesta na 3 nivoa, a izgledaće ovako! (FOTO)
Foto: Promo

Šapić najavio gradnju više od 10 novih garaža u Beogradu

POČELI RADOVI NA PODZEMNOJ GARAŽI U SKERLIĆEVOJ NA VRAČARU: Imaće 368 mesta na 3 nivoa, a izgledaće ovako! (FOTO)

Beograd -

Podzemna garaža ispred Hale „Pinki” u Zemunu, gde je do pre samo nekoliko meseci bila velika rupa, gotova će biti do Nove godine ili nešto posle novogodišnjih i božićnih praznika

Počeli su pripremni radovi na izgradnji javnepodzemne garaže u Skerlićevoj ulici u Beogradu, saopštila je GOVračar.

Kako se navodi na sajtu ove gradske opštine, u planu je da se na prostoru površine 11.660 kvarata zgrade tri nivoa sa 368 parking mesta, od kojih će 20 biti rezervisano za osobe sa invaliditetom, navodi eKapija.

U zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje javne podzemne garaže Skerlićeva koji je JKP Parking servis Beograd podneo Sekretarijatu za zaštitu životne sredine u avgustu ove godine navedeno je da će garaža biti izgrađena na tri nivoa, ukupne BRGP 12.353 kvadratna metra, a da je ukupno na svim nivoima projektovano 356 parking mesta od čega 338 standardnih i 18 parking mesta za osobe sa invaliditetom.

garaža, podzemna garaža, Vračar, Skerlićeva
foto: Beoinfo

Predviđena su i dva ulaza - jedna rampa sa dve kolovozne trake i dva izlaza -jedna rampa sa dve kolovozne trake.

Inače, krajem maja je Parking servis posao stručnog nadzora nad izgradnjom ove garaže poverio grupi ponuđača koju čine firme: Doo SDV 030 Beograd, Frenki-alarm Valjevo, Frends LTD Beograd, Paštrićanac doo Valjevo i Vatro-AS doo Valjevo, a vrednost ugovora je 37 miliona dinara.

1 / 5 Foto: Promo

Kako je nedavno izjavio predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, izgradnja garaže u Skerlićevoj ulici počeće po završetku garaže kod hale Pinki, što je predviđeno do kraja godine, ili početkom naredne.

Šapić je najavio gradnju više od 10 novih garaža u Beogradu.

garaža, podzemna garaža, Vračar, Skerlićeva
foto: Beoinfo

Prva podzemna garaža u Zemunu

Podzemna garaža ispred Hale „Pinki” u Zemunu, gde je do pre samo nekoliko meseci bila velika rupa, gotova će biti do Nove godine ili nešto posle novogodišnjih i božićnih praznika.

Ovo će biti prva podzemna garaža koja je građena sredstvima Grada Beograda od 2004. godine, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

garaža, podzemna garaža, Hala Pinki, Pinki, Zemun
foto: Beoinfo

– Ovaj projekat je veoma važan, jer je urađen za samo nekoliko meseci, a Zemun će dobiti oko 150 parking-mesta u samom centru gde, inače, postoji velik problem s parkiranjem. Najvažnije je da smo uspeli da u roku i u skladu sa svim standardima, a da pritom ne ugrozimo saobraćaj, napravimo dobar i kvalitetan parking-prostor. U ovoj zoni ostaje još da se sprovede projekat rekonstrukcije sportskog centra, jer Zemun to zaslužuje – rekao je Šapić.

garaža, podzemna garaža, Hala Pinki, Pinki, Zemun
foto: Beoinfo

On je poručio da je i blizu aerodroma obezbeđena parcela koju će Grad srediti i na kojoj će se nalaziti parking-prostori preduzeća „Parking servis”.

– Cena parkinga će biti daleko jeftinija nego što je sada na aerodromu. Biće obezbeđeno vozilo koje će građane za tri-četiri minuta prevesti do aerodroma, a postojaće i mogućnost da građani ostave svoja kola na nekoliko dana, što mislim da neće biti veliki udarac na njihove budžete. Očekujem da će do početka naredne godine sve to biti sređeno – rekao je predsednik Privremenog organa.

garaža, podzemna garaža, Hala Pinki, Pinki, Zemun
foto: Beoinfo

Aleksandar Šapić obišao je ovom prilikom i Glavnu ulicu u Zemunu i rekao da radovi teku predviđenom dinamikom, te da se završetak posla očekuje krajem februara, a ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, možda i ranije.

Kurir.rs/Ekapija/Beoinfo/Prenela: SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track