U četiri udesa šestoro povređeno
Foto: Tanjug

Hitna pomoć

U četiri udesa šestoro povređeno

Beograd -
Tri osobe su povređene u saobraćajnom udesu oko 01.10 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Indire Gandi i svi su prevezeni u Urgentni centar

BEOGRAD - Tokom protekle noći i jutra u Beogradu su se dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima je šest osoba povređeno, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Tri osobe su povređene u saobraćajnom udesu oko 01.10 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Indire Gandi, rekla je Macura. Mladić star oko 22 godine, vozač, zadobio je prelom butne kosti, povredu glave i oguljotinu kolena i prevezen je u Urgentni centar, istakla je Macura. Drugi mladić star oko 22 godine, putnik, zadobio je povredu glave i razderotinu čela, dok je muškarac star 25 godina, putnik, zadobio povredu glave, razderotinu brade i nosa, dodala je Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 02.15 časova na uglu Ulice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića ženska osoba stara 23 godine, koja se u vozilu nalazila na mestu suvozača, zadobila je kontuziju glave i skočnog zgloba i prevezena je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Oko jedan čas posle ponoći na Zrenjaninskom putu u saobraćajnom udesu muškarac, vozač, star oko 30 godina, zadobio je povredu glave i prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 19.30 časova u Ulici Omladinskih brigada devojka stara oko 17 godina je kao pešak zadobila razderotinu u predelu slepoočnice i prevezena je u Urgentni centar, istakla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 117 intervencija od kojih 21 na javnom mestu, precizirala je Macura.Pomoć lekara su od hroničnih bolesnika najčešće tražile osoba sa šlogovima i hipertenzijom, srčani bolesnici i astmatičari, navela je Macura. Macura je savetovala uzimanje toplih napitaka i doručka, slojevito oblačenje, blagovremeni odlazak na posao, provetravanje i ovlaživanje prostorija u kojima se nalazi respiratorni bolesnik da ne bi bio suv vazduh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track