MALI ODGOVORIO BALŠI BOŽOVIĆU: DS nije pomerila ni kamen u Savskom amfiteatru
Foto: Beoinfo

Polemika oko ugovra Beograd na vodi

MALI ODGOVORIO BALŠI BOŽOVIĆU: DS nije pomerila ni kamen u Savskom amfiteatru

Beograd -
Mali je poručio i da je DS, umesto što ogromnu energiju ulaže u analiziranje ugovora koji je javan i jasno definiše prava i obaveze, šta ulaže država, a šta strani investitor, tu istu energiju ranije mogla da usmeri na rušenje nelegalnih objekata i uklanjanje olupina brodova

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbacio je danas kritike Demokratske stranke u vezi sa projektom Beograd na vodi, navodeći da demokrate godinama unazad nisu uradili ništa da pomere "bar jedan kamen u Savskom amfiteatru" kako bi ga uredili.

Odgovarajući na kritike predsednika Beogradskog odbora DS Balše Božovića, Mali je novinarima rekao da aktuelna vlast pokreće srpsku privredu, građevinsku i ostale prateće industrije, i zapošljava ljude.

"To je Božoviću problem, a da je samo jedno plovilo uklonio, on i DS u proteklih 10 godina, da je jedan kamen pomerio, da su srušili jedan od 237 nelegalnih objekata, ja bih rekao skidam kapu dole - vi ste nešto uradili, mi smo nastavili", rekao je Mali.

DS i Božović, smatra, nisu dali ni jedan logičan komentar na projekat Beograd na vodi, a ono što im najviše smeta je što su ostala još četiri dana od početka gradnje.

Mali je poručio i da je DS, umesto što ogromnu energiju ulaže u analiziranje ugovora koji je javan i jasno definiše prava i obaveze, šta ulaže država, a šta strani investitor, tu istu energiju ranije mogla da usmeri na rušenje nelegalnih objekata i uklanjanje olupina brodova.

"Jedan brod da su pomerili, pa da kažemo da su nešto uradili", rekao je Mali.

Podsećajući da se sa investicijom kreće 27. septembra, Mali je naveo da je njena ukupna vrednost 3,5 milijardi evra, za izgradnju dva miliona kvadrata.

Međutim, objasnio, taj novac nije potreban odmah u kešu, nego se prvo radi prva faza u kojoj se zaradi neki novac, koji se onda ulaže u drugu fazu.

"Sve je to investicija i sve to ide u džep naših domaćih firmi koje će raditi na ovom poslu", zaključio je gradonačelnik. Ranije danas, Božović je u izjavi dostavljenoj medijima nazvao projekat Beograd na vodi "prevarom veka" i paravanom za "pljačku Beograda i Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track