OTVORIO GLAVU MLADIĆU, SIMULIRAO SEKS SA ŠTENETOM I MUČIO ROTVAJLERA?! Za ovo se tereti Stevica Petkov (20) kojem je danas počelo suđenje u Kikindi
Foto: Printskrin/Facebook

OTVORIO GLAVU MLADIĆU, SIMULIRAO SEKS SA ŠTENETOM I MUČIO ROTVAJLERA?! Za ovo se tereti Stevica Petkov (20) kojem je danas počelo suđenje u Kikindi

Društvo -

KIKINDA- Stevici Petkovu (20) iz Kikinde, u ponedeljak je počelo suđenje u Osnovnom sudu, a predstavnici Pokreta “Levijatan” nisu prisustvovali glavnom pretresu jer je postupajuća sudija odlučila da isključi javnost.

Petkov se prošlog leta našao u žiži javnosti, nakon uznemirujućih fotografija i snimaka koje su istražni organi okarakaterisali kao krivično delo mučenje i zlostavljanje životinja.

U objedinjenom postupku, optuženi se tereti da je počinio krivično delo nanošenje teške telesne povrede na štetu Aleksandra Stokića (21) iz Kikinde, ali i krivično delo mučenje i zlostavljanje životinja:

- Tridesetak godina bavim se ovim poslom, a prvi put sam u kikindskom Osnovnom sudu doživeo ovako nešto. Iako po godištu, optuženi možda ispunjava uslove da se postupak prema njemu vodi kao prema maloletniku, nije utvrđeno da je njegov psihofizički razvoj na tom nivou. Bez takvog nalaza veštaka ili stručnog tima Centra za socijalni rad, odluka je preuranjeno doneta- kaže za Kurir Miodrag Marićević, pravni zastupnik oštećenog mladića.

foto: Saša Urošev

Objašnjava da se Petkov sa Stokićem sukobio 4. avgusta prošle godine i naneo mu višestruke telesne povrede, prelom jagodične kosti i čeonog dela vilične kosti:

- Povrede su nastale u kontinuitetu na stepeništu kafića, ali potom i na ulici. Lekari su mladiću morali da ušiju glavu. Na snimcima sigurnosne kamere sve se jasno vidi, kao što je javnost docnije videla fotografije i snimke obešene mačke na autobuskom stajalištu, simuliranje seksa sa štenetom francuskog buldoga, kao i maltretiranje rotvajlera, simuliranje da masturbira. Tvrdimo da se radi o ličnosti koja je sklona društveno neprihvatljivom ponašanju. Očekujem da će tužilašto dokazati sve što je navedeno u optužnom aktu. Tražiće zatvorsku kaznu za sva dela, a mi ćemo insistirati na upornosti i bezobzirnosti prilikom izvršenja krivičnih dela. Suđenje se nastavlja 11. februara - naveo je Marićević i dodao da očekuje da će tada javnosti biti dozvljeno da prisustvuje.

foto: Privatna Arhiva

Čitav slučaj prenaglašen

Advokat Milan Alanović, branilac optuženog, kaže da se radi o događajima koji nemaju nikakve veze sa njegovim klijentom i podseća da je, jasno i nedvosmisleno, utvrđeno da je Petkov na svom Instagram profilu podelio nečiju sliku obešene mačke, koja je u međuvremu spasena i odneta vlasniku:

- Što se tiče rotvaljera i nadraživanju, radi se o tipičnom postupku koji je neophodan prilikom prvog parenja ženke i mužjaka. Članovima “Levijatana” niko ne spori pravo da se bave zaštitom životinja, ali mi se čini da je postupak istrgnut iz konteksta i da se svesno jedan mladić označio kao manijak.

Smatram da je čitav događaj prenaglašen. Petkov se ogrešio samo u jednom delu. Učestvovao je u tuči u kojoj je drugi mladić zadobio tešku telesnu povredu- izričit je Alanović.

foto: Saša Urošev

Petkov je, inače, priznao krivično delo na štetu Stokića i činjenje prema psu rotvajleru. Ustvrdio je da se, sa kinološke tačke gledišta, tako i postupa što, tvrdi Marićević, nije tačno. Pravna zastupnica “Levijatana”, advokatica Aleksandra Ilić, smatra da nije postojao nijedan razlog da suđenje bude zatvoreno za javnost:

- Petkov je na društvenim mrežama “obavestio” javnost o onome što se njemu učinilo interesantnim. Na osnovu naše krivične prijave je ovaj postupak i pokrenut. Nije mi se dopao početak suđenja - rekla je ona, dok je Aleksandar Buhanac, predsednik NO Pokreta “Levijatan”, podvukao da pokušavaju da ukažu koliko je vršnjačko nasilje usko povezano sa nasiljem nad životinjama, što je evidentno u ovom slučaju:

- Zakoni postoje, ali se teško primenjuju. Postoje slučajevi u kojima je na kraju dokazana krivica lica koje je mučilo životinje. Onaj koji tako nešto učini životinjama, uradiće ili je to već uradio i ljudima. Pratimo sve slučajeve mučenja i zlostavljanja životinja i do kraja ispratimo sve krivične prijave koje podnesemo - kazao je Buhanac.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track