VUČIĆ SUTRA U NIŠU: Predsednik na paradi Odbrana slobode
Foto: Predsedništvo

proslava dana pobede

VUČIĆ SUTRA U NIŠU: Predsednik na paradi Odbrana slobode

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra, 10. maja, u Nišu, gde će povodom Dana pobede biti održana vojno-policijska parada "Odbrana slobode".

Vučić će se u Nišu prvo sastati s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, a posle sastanka planirane su izjave za medije, najavila je pres služba predsednika Republike.

Predsednik će se sutra u Nišu sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

U 11 sati, predsednik će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Na paradi će učestvovati više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće predstavljena i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani sutra moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"... Na kraju posete Nišu, Vučić će se sastati s predstavnicima kompanije KPMG.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja