krenuli u protestnu šetnju

OSMACI I DANAS PROTESTUJU ZBOG PROPUSTA S TESTOVIMA: Traže poništavanje male mature! U koloni su i momci s maskama i bakljama (FOTO, KURIR TV)

Društvo -

Osmaci su se i danas okupili ispred Ministarstva prosvete u Beogradu tražeći da se poništi mala matura i da im se omogući da se u srednju školu upišu na osnovu uspeha iz osnovne.

Oni su se okupili na trotoaru ispred ministarstva u Nemanjinoj ulici i nose transparent na kojem piše "Ukrali ste nam budućnost".

1 / 2 Foto: Kurir/Zina Al Sattaf

Nakon okupljanja ispred Ministarstva, osmaci su krenuli u protestnu šetnju kroz centar grada. nakon što nisu uspeli da dogovore sastanak sa nekim predstavnikom Ministarstva prosvete.

Razlog za šetnju je bio to što nisu uspeli da razgovaraju sa nekim iz resornog ministarstva.

Prvu stanku napravili su pred Skupštinom Grada, gde su uzvikivali parole koje pozivaju na ostavku ministra Šarčevića. Kolona se kretala dalje preko Terazija, zatim Balkanskom ulicom, dalje su ušli u Kraljice Natalije, a onda su se uputili prema Vladi. Pred ovom zgradom nije bilo zadržavanja, te su učenici iznova usmerili ka Ministarstvu prosvete.

Nakon povratka pred Ministarstvo, blokirali su Nemanjinu ulicu, posedavši na kolovoz.

Oko polovine malih maturana ostalo je pred zgradom Ministarstva nakon provog dela protesnte šetnje, dok su se ostali zaputili ka Slaviji.

Kružni tok je trenutno blokiran, a pojedini se kupaju u fontani.

Na početku kolone malih maturanata istaknut je transparent "Ne ide nam škola, al' bićemo bogati".

foto: Printscreen/Instagram/Čuvari vatre

U masi osmaka primećeni su i momci s maskama i zapaljenim bakljama.

Za razliku od protesta u utorak, kada je odložen test iz matematike jer su u javnost "procurela" pitanja, danas sa njima nema predstavnika roditelja.

Velike gužve počele su da se stvaraju u centru Beograda.

(Kurir.rs/Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track