Najnovije vesti

VUK ERCEG (16) PREBAČEN U MOSKVU: Lekari pokušavaju da zaustave infekciju na mozgu! Dečak 6 godina u komi posle pada sa litice na Tašmajdanu
Foto: Privatna arhiva

borba

VUK ERCEG (16) PREBAČEN U MOSKVU: Lekari pokušavaju da zaustave infekciju na mozgu! Dečak 6 godina u komi posle pada sa litice na Tašmajdanu

Društvo

Dečak Vuk Erceg koji je već šest godina u komi, uzrokovanoj povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013. godine, otputovao je na lečenje u Moskvu.

Operaciju koju su srpski lekari odbili zbog prevelikog rizika, prihvatili su neurohirurzi sa ruskog instituta "Sklifasovski", gde će tokom narednih nekoliko meseci nizom zahvata pokušati da saniraju infekciju na mozgu, sa kojom se Vuk bori duže od tri godine.

foto: Nebojša Mandić

Iako hirurški zahvati ne mogu da povrate dečaka iz komatoznog stanja, trebalo bi da otklone opasnost od širenja infekcije i stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

Iz klinike u Tiršovoj u kojoj je proveo poslednjih šest godina, Vuk je rano jutros prebačen na institut "Sklifasovski" u Moskvi, gde ga već pregleda konzorcijum lekara, kaže za N1 Vukova majka Irena Petrović.

Podsetimo, Vuk Erceg je pao s litice visoke 15 metara na Tašmajdanu, 17. aprila 2013. Upao je u komu i od tada živi na aparatima u dečjoj klinici u Tiršovoj.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...