tuga

POSLEDNJE ZBOGOM MIHAJLU! Mladi genije sahranjen uz Betovenovu Mesečevu sonatu, otac održao potresan govor KURIR TV

Društvo -

Srpski fizičar Mihailo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Mihajlo je sahranjen uz Betovenovu "Mesečevu sonatu", a jecaji porodice i okupljenih parali su nebo. Mladi su na njegov kovčeg spuštali po jednu belu ružu.

- Naš Mihajlo je bio skroman i dostojanstven. Tako smo ga i ispratili. Izgleda da je ovaj svet bio tesan za njega. Hvala svima koji su došli da mu odaju poslednju poštu - rekao je Mihajlov otac.

Više od 1.000 ljudi okupilo se kako bi na poslednji počinak ispratili tragično preminulog mladog naučnika. Pred kapelom su bili Mihajlovi prijatelji, poznanici i đaci Matematičke gimnazije, dok se u pozadini tiho čula muzika na klaviru iz kapele.

Porodica, prijatelji i poznanici mladog genijalca došli su u velikom broju na Novo Groblje, a došao je i ministar prosvete Mladen Šarčević.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Pre toga je održana komemoracija u Matematičkoj gimnaziji, gde se u knjigu žalosti upisala i premijerka Ana Brnabić, koja je zahtevala da se ovaj mladić sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Mihajlo će biti najmlađa osoba sahranjena u Aleji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track