HOĆEMO SVE KANALE KOD SVIH OPERATERA! Evo kako da se KONAČNO zaustavi maltretiranje građana!
Foto: Ana Paunković

Inicijativa

HOĆEMO SVE KANALE KOD SVIH OPERATERA! Evo kako da se KONAČNO zaustavi maltretiranje građana!

Društvo -

Obračunu Junajted medije i Supernove se ne nazire završetak, a u tom ratu deblji kraj su izvukli korisnici. Kurir traži da svi kablovski operateri uvrste sve programe u svoj portfolio. To bi, nedvosmisleno, bilo najpoštenije rešenje za sve korisnike

Junajted medija i Supernova ne samo da nisu postigle dogovor već su nastavile rat saopštenjima. A najveći gubitnici u ratu dva najveća kablovska operatora su građani, preko čijih leđa se sve to prelama. Krajnje je vreme da se prekine sa ovim maltretiranjem!

Najpoštenije rešenje bi bilo da svi kablovski operateri imaju sve kanale, pa da se onda za nove korisnike bore na druge načine - cenom, pokrivenošću, kvalitetom signala... Takva praksa već postoji u mnogim razvijenim zemljama, gde je sistem napravljen tako da kablovski operateri ne bi imali monopol nad TV sadržajem.

Dajemo podršku

Ovo bi uskoro moglo da zaživi i u Srbiji, jer, kako saznajemo, u planu su izmene zakona kojim bi se regulisao rad u kablovskoj mreži. I Kurir će prvi podržati inicijativu da svi TV kanali mogu da budu dostupni svim građanima.

Ukoliko bi se na tom polju nešto promenilo, onda se ne bi moglo dogoditi da, kao što je sada slučaj, Junajted medija odjednom ostavi 210.000 korisnika Supernove bez Granda, N1, Sinemanije ili Sport kluba, a nije ni pomislila da u svoj program uvrsti kanale Telekoma.

Miladin Kovačević
Miladin Kovačević foto: Beta/Miloš Miškov

Ekonomista Miladin Kovačević kaže da bi elementarna logika nalagala da svi imaju jednak pristup svim programima:

- Svaki kanal bi morao biti na raspolaganju svakom gledaocu i slušaocu. Reč je o banalnoj stvari, jer zašto bi nekome bilo uskraćeno gledanje jednog kanala, a nekom drugom to omogućeno. To nije u skladu s elementarnim pravilima.

Kvalitetan izbor

Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije, kaže da bi trebalo preduzeti nešto da do situacija u kojima su građani oštećena strana više ne dolazi:

- Jedno od tih rešenja jeste da se dopusti da svi operateri u ponudi imaju sve kanale, a onda da se na tržištu bore za korisnike. Važno je da se građanima ponudi kvalitetan izbor.

Supernova poručila

Junajted grupi

TRA­ŽI­ĆEMO NA SUDU PRA­V­DU

Supernova i Junajted grupa nastavljaju rat saopštenjima. Supernova, koja posluje u okviru Telekoma, ponovo je zatražila od Junajted grupe da pošalje ugovor za sve svoje kanale, ističući da nema nikakav problem da se objavi čitava imejl prepiska s njima i predlog ugovora koji je ponuđen da se potpiše i da se on uporedi sa starim ugovorom s Radijus vektorom. S druge strane, iz Junajted grupe navode da su insistirali na transparentnom ugovoru, a da je razlog za promenu uslova to da „Telekomova fantomska firma ne bi piratski zloupotrebila signal“. Supernova je Junajted grupu pozvala i da „prestane da laže“ i da „konačno pošalje Telekomu Srbija ugovor za sve svoje kanale“. Supernova je podsetila da je novi ugovor nezakonit i višestruko nepovoljniji od starog, ali da su čak i te nepovoljne komercijalne uslove (cenu i trajanje) oni prihvatili.

Iz Supernove kažu i da će zbog urušavanja kompanijskog imidža potražiti pravdu na sudu.

(Redakcija kurira / Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track