UŽIVO KORONA, VANREDNO STANJE DAN 2, NAJNOVIJI PODACI O KORONAVIRUSU U SRBIJI! Još 7 novih zaraženih! UKUPNO 72!
Foto: Printscreen/covid19.rs

budite uz kurir i saznajte odmah sve što vas zanima! iz minuta u minut

UŽIVO KORONA, VANREDNO STANJE DAN 2, NAJNOVIJI PODACI O KORONAVIRUSU U SRBIJI! Još 7 novih zaraženih! UKUPNO 72!

Društvo -

* Od danas ne rade šalteri MUP, istekla dokumenta važe i nadalje kao i elektronski recepti, personalizovani Bus plus...

BEOGRAD - U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano još 8 novih slučajeva, što je ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Ministarstvo zdravlja objavilo je najnovije podatke o broju zaraženih od koronavirusa u Srbiji Do 18 sati zaraženo je još sedam osoba, što je ukupno 72 zaražene osobe u Srbiji od koronavirusa.

foto: Covid 19.rs

17.20 - U Kikindi se zatvaraju ugostiteljski objekti i pijace!

Pokrajinski štab za vanredne situacije je danas, na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine, izdao naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi da se u tom gradu obustavi rad svih ugostiteljskih objekta i svih pijaca i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

Sa sednice, kojom je predsedavao komandant štaba Igor Mirović, štabu u Kikindi je izdata i naredba da zabrani prijem novih korisnika u domove za stare i gerontološke centre, da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj, kao i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

16.47 NBS: 90 dana odloženo plaćanje kredita

16.30 - U Kliničkom centru Vojvodine je hospitalizovan još jedan pacijent

U Kliničkom centru Vojvodine je hospitalizovan još jedan pacijent, što je sada hospitalizovano pet pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni i kod njih se sprovodi 24 časovni monitoring i intenzivno lečenje, tri pacijenta se nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

16.24 Kikinda: 3 pacijenta na respiratoru

Epidemiološka situacija izazvana korona virusom u Kikindi nije povoljna. U ovom gradu je prisustna lokalna transimisija bolesti. To je potvrdila epidemiolog dr Sandra Radlović, direktorka kikindskog Zavoda za javno zdravlje:

-Trojica pacijenata iz Kikinde nalaze se na Infektivnoj klinici KC Vojvodine u Novom Sadu i oni su na respiratoru, dok se u našem gradu više od 100 osoba nalazi u izolaciji. Oni su ostvarili brojne kontakte u kikindskoj bolnici, Domu zdravlja i u svojim firmama.

Popisali smo sve bliske kontakte i oni su stavljeni pod zdravstveni nadzor. To znači da 14 dana, koliki je maksimalni period inkubacije, moraju da budu u kućama, da nemaju kontakte sa svojim ukućanima i da poštuju sva lekarska uputstva. Kontaktiramo ih dva puta dnevno i zasad su svi dobro, i još nikome se nisu pojavil simptomi - rekla je dr Radlović i dodala da nekima od njih period inkubacije ističe za dva dana, a drugima u narednih pet.

16.10 Otkazana konferencija Vlade

Vlada Srbije otkazala je konferenciju za novinare povodom korona virusa, koja je bila predviđena za 18 sati u pres sali zgrade Vlade.

U saopštenju iz Vlade navodi se da će u 18 sati biti objavljeni najnoviji epidemiloški podaci na sajtu Ministarstva zdravlja i sajtu covid19.rs.

Vlada podseća da se redovni izveštaji o epidemiološkoj situaciji u Srbiji objavljuju svakog dana dva puta, u 8 i 18 sati na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu covid19.rs.

15.24 MUP objavio posebne kontakte za koronu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopstilo je danas da je otvorilo posebnu i-mejl adresu i telefonsku liniju, na kojima građani mogu dobiti sve informacije iz nadležnosti MUP-a vezane za aktuelnu situaciju u vezi sa epidemijom korona virusa.

Pitanja iz nadležnosti MUP-a građani mogu poslati na imejl infokoronavirus@mup.gov.rs ili se informisati na broj telefona 011/2741-580.

14.10 - Lako do lekova i lekara bez odlaska u dom zdravlja. Puna plata i za sve koji rade od kuće.

14.09 - Nove pooštrene mere Vlade Srbije.

13.00 - ŠARČEVIĆ: Mala matura u Srbiji na vreme, prijemni za fakultete i ispiti biće pomereni. Ministar prosvete Mladen Šarčević, kazao je danas da novi model daljinske nastave uveden zbog pandemije neće uticati na održavanje male mature, ali da će prijemni ispiti za fakultete i ispitni rokovi biti pomereni. Šarčević je rekao da će se mala matura održati u "nekom obliku", ali da će "videti u kojem". "Ako kažemo da male mature neće biti, svi će prestati da uče. Mala matura nije sama sebi svrha, ona je presek znanja onoga što smo radili", rekao je on. Šarčević je kazao da će se pomerati prijemni ispiti za fakultete i ispitni rokovi, zavisno od toga koliko pandemija bude trajala.

12.00 - Nije Kina nego Banjaluka!

11.45 - Indija ima lek protiv korona virusa?

11.08 - Srbiji stiže pomoć iz Kine - u maskama, odelima ali i lekarima koji su se izborili sa epidemijom u Kini.

Predsednik se zahvalio i našim požrtvovanim medicinarima.

10.48 - Ne brinite ni za Bus plus, ni za Infostan. Evo kako ćete produžiti karticu i platiti račune.

10.22 - Lončar: Na bolničkom lečenju 34 pacijenta, četvoro na respiratorima. Od 65 potvrđenih slučajeva novog korona virusa 34 pacijenta su na bolničkom lečenju, 31 pacijent je na kućnom lečenju, dok su četiri osobe na respiratorima, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar. Od ta četiri pacijenta, tri su u KC Vojvodina i jedan je na Klinici za infektivne bolesti KCS u Beogradu.

Lončar za Prvu televiziju kaže da je takva situacija očekivana, da je Ministarstvo zdravlja uvelo nove telefonske linije, da su uvedena telefonska psihološka savetovališta, ali da će i svi domovi zdravlja imati telefonske linije na koje će građani moći da dobiju informacije i savet svog izabranog lekara.

Lončar kaže da Srbija ima dovoljno testova za Kovid-19, da je juče iz Kine stiglo 1.000 testova i da je od Svetske zdravstvene organizacije stiglo još toliko. Ministar je naveo da niko ne može da kaže koliko će da traje aktuelna situacija, ali da bi u slučaju da se svi pridržavaju mera i da se svi izolujemo moglo da traje šest nedelja. Upozorio je da svaki odlazak u kafić, tržni centar ili neki drugi zatvoreni prostor znači veliku mogućnost zaraze korona virus i da se završi na respiratoru.

09.53 - Pažnja, važno za vlasnike automobila! Šalteri MUP ne rade.

09.35 - Učiteljice su nove TV zvezde.

09.34 - Dobra vest iz Niša.

08.37 - Šarčević: Više časova od naredne nedelje

BEOGRAD - Jutros je počela nastava na daljinu za osnovce, časovi se emituju na RTS 3, a ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će kvalitet nastave biti podignut na viši nivo od naredne nedelje, kada je u planu da se uključi i RTS2.

Ove nedelje đaci od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa nedeljno koji će trajati po pola sata, dok će učenici osmog razreda imati tri časa nedeljno. "Za sledeću nedelju se planira da osim RTS 3 i RTS Planeta bude uključen i RTS 2. Time bi podigli kvalitet nastave za po jedan čas.

Od prvog do sedmog đaci bi imali po tri časa, a osmi razred četiri dnevno", rekao je Šarčević za RTS. On je naglasio da je RTS Planeta opterećen zbog velikog interesovanja đaka, roditelja te da će se uključiti i neki drugi portali. Danas će biti doneta odluka, rekao je ministar, da jedan od roditelja dece do 12 godina bude oslobođen i da može da radi od kuće.

08.37 - Namirnica ima dovoljno za sve.

08.19 - DA NE UNE­SE­TE KO­RO­NU U KUĆU: Evo dobrih saveta

08.01 - Počela nastava na daljinu. Prvi na redu prvačići!

08.00 - U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19.

foto: Printscreen/covid19.rs

07.50 - Predsednik se oglasio na Instagramu: Verujem u brata Si Đinpinga!

07.48 - Evo kako danas stoje stvari u svetu.

foto: Covid19.rs

07.31 - Privremeno zatvorena 42 granična prelaza. U cilju suzbijanja koranavirusa međunarodni putni saobraćaj se preusmerava na glavne prelaze, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema podacima MUP-a, privremeno su zatvorena 42 manja i povremena granična prelaza, od kojih je 24 za drumski saobraćaj. Na osnovu uvedenog vanrednog stanja, svi veći međunarodni granični prelazi su otvoreni. Granice Srbije zatvorene su za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i stranaca sa boravišnom dozvolom.

07.30 - Ovog jutra Vlada Srbije odlučiće o uvođenju mnogo drastičnije mere - zabrane izlaska iz kuća starijih od 65 godina ukoliko se ispostavi da i dalje ne poštuju apele države da sede kod kuće i da se samovoljno ne izlažu opasnosti.

07.28 - Od danas ne rade šalteri MUP-a, istekla dokumenta važe. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović saopštio je da šalteri Uprave za upravne poslove, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, od danas neće raditi.

Ministar je precizirao da ova Uprava neće primati zahteve za produženje ličnih dokumenata, a u toku trajanje ove odluke, dokumenta koja su istekla biće važeća. Sa druge strane, Stefanović je zamolio one građane koji imaju potrebu za izdavanje novog dokumenta da se Ministarstvu unutrašnjih poslova obrate eletronskim putem na imejl adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije, saopštio je MUP.

07.27 - Od danas nastava na daljinu-raspored časova za osnovce. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je raspored časova za nastavu na daljinu, koja počinje od danas na RTS 3 i RTS Planeti, za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole. Nastava će biti emitovana šest dana u nedelji, časovi će trajati po pola sata, a učenici od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa dnevno, dok će učenici osmog razreda imati tri časa dnevno.

Evo šta se danas uči i po kojem rasporedu!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track