UŽIVO SVE O KORONI: 135 zaraženih, proglašena epidemija u Srbiji! Troje Nišlija izlečeno, GRANICE ZATVORENE!
Foto: Covid19.rs

vanredno stanje u srbiji

UŽIVO SVE O KORONI: 135 zaraženih, proglašena epidemija u Srbiji! Troje Nišlija izlečeno, GRANICE ZATVORENE!

Društvo -

SRBIJA - U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus. Dakle, od 15 potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

foto: Covid19.rs

Od poslednjeg izveštaja sinoć do 18 testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na korona virus. U kućnpj izolaciji nalaze se 4 osobe sa lakšom kliničkom slikom dok su 2 zadržane na bolničkom lečenju bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. Na Torlaku je sinoć do 18 sati testirano ukupno 506 osoba.

foto: Covid 19.rs

Ostanite uz Kurir i najnovije vesti iz minuta u minut

15.05 - Predsednik apeluje na građane da budu disciplinovani. #ostanikodkuće

14.25 - Evo kako je u regionu, ali i u svetu...

14.24 - Vedro nebo i miran let! Naša posada kreće u Šangaj po pomoć kineskog naroda narodu Srbije!

13.30 - Nove mere Vlade u borbi protiv virusa COVID-19. Vlada Srbije danas je donela najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Usvojena je odluka o obustavljanju međumesnog putničkog autobuskog prevoza. Takođe, obustavlja se i međunarodni i unutrašnji železnički putnički saobraćaj, kao i međunarodni i domaći vodni prevoz putnika, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Svi prevoznici koji su danas do podneva započeli prevoz biće omogućen završetak putovanja i povratak prevoznika u svoje sedište. Naknadni polasci neće biti mogući. Doneta je i uredba koja se tiče poreskih mera za vreme trajanja vanrednog stanja. Uredba se odnosi na pravna i fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga, i ima za cilj povećanje likvidnosti poreskih obaveznika za vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je takođe usvojila uredbu o rokovima u sudskim postupcima za vreme trajanja vanrednog stanja. Cilj uredbe je zaštita stranaka u parničnim i vanparničnim postupcima. Rokovi za podnošenje žalbi i tužbi, kao i predlozi za pokretanje postupaka, kao i postupaka izvršenja i obezbeđenja, prestaju da teku za vreme trajanja vanrednog stanja od 15. marta 2020. godine.

Odlučeno je i da će se lekovi sa liste lekova, propisanih na recept, u periodu važenja odluke da se virus COVID-19 proglasi zaraznom bolešću, izdavati zdravstvenim osiguranicima bez plaćanja fiksne participacije. Biće uspostavnjena i dva nacionalna kontakt centra, jedan za sve informacije u vezi sa virusom COVID-19, dok će drugi biti namenjen volonterima. Svi građani biće uskoro obavešteni o broju telefona kontakt centara.

"Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina", poručeno je sa sednice vlade. Ponovo se apeluje na sve građane, da se najstrože pridržavaju svih mera koje je vlada donela kako bismo iz ove bitke, svi zajedno, izašli kao pobednici.

13.33 - DAČIĆ: Organizujemo pomoć za građane zarobljene na aerodromima.

13.30 - Obavestiti građane koji šalteri EPS i Poreske uprave rade. Ministarstvo finansija, Poreska uprava i Uprava za trezor, kao i Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" u obavezi su da obaveste građane koji će šalteri biti izuzeti od obustave rada, objavljeno je danas u Službenom glasniku. Kako se navodi, obaveza je u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

13.12 - PROGLAŠENA EPIDEMIJA KORONAVIRUSA U SRBIJI Lončar izdao naredbu, odluka već na snazi! Evo šta piše u Službenom glasniku

12.56 - 5 osoba hospitalizovano u Prokuplju. Kako nam je potvrdio šef Kriznog štaba Grada Prokuplja Aleksandar Simonović, zaključno sa 9 sati od jutros, u prokupačkom Domu zdravlja pregledano je 28 lica i nema upućenih na dalje lečenje, a šest osoba je u samoizolaciji. U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ do jutros do 9 časova obavljeno je 4 pregleda, a broj sumnjivih na korona virus je tri. Hospitalizovano je pet osoba, ali nije precizirano o kakvim infekcijama je reč i nije bilo ni jednog transporta ka niškom Kliničkom centru. Tri osobe su u kućnoj izolaciji. B.R.

12.17 - KURIR SAZNAJE: 3 radnika pošte u Nišu izlečena od korone.

11.40 - Krivična prijava protiv 79-godišnjeg muškarca iz Trgovišta. Sumnjiči se da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Policija ga je zatekla u automobilu, na benzinskoj pumpi, čime je prekršio Naredbu o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije. T.S.

11.39 - VAŽNO ZA SVE PUTNIKE IZ INOSTRANSTVA: Evo kome treba da se javite, pozovite ove brojeve telefona!

10.36 - Stiže pomoć Srbiji iz Kine i Norveške.

09.41 - Epidemija će trajati još 6 nedelja, na redu je ključna treća

09.05 - Druga noć zabrane kretanja.

09.04 - Od večeras ukidanje javnog prevoza u Beogradu od 20 do 5 ujutru.

08.58 - Izlečeno dvoje Nišlija od korone, iz bolnice otpušteni na kućnu izolaciju.

08.07 - Pratite nastavu na daljinu i na Kuriru. Vrlo lako!

08.06 - Panika u Vranju.

08.05 - Loznica bez zaraženih.

08.03 - Vesić:Od večeras ukidanje javnog prevoza od 20 do 5 ujutru. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od danas u Beogradu u periodu od 20 časova do 5 sati ujutru, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut javni prevoz. Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana. On je zahvalio ugostiteljima koji poštuju odluku da ugostiteljski objekti rade do 19 sati.

08.01 - U Srbiji je registrovano još 15 osoba koje su zaražene korona virusom, tako da je ukupno 118 potvrđenih slučajeva COVID19. Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 18 sati, do 8 časova jutros, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

foto: Covid19.rs

Od 15 potvrđenih slučajeva, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. Do 8 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slucaja.

08.00 - Zatvoreni svi granični prelazi, u Srbiju ne može niko osim šlepera.

07.52 - Ivanuša: Najvažnija socijalna distanca. Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marjan Ivanuša kaže da je socijalna distanca najvažnija za sprečavanje širenje novog korona virusa. On je pojasnio da distanca između dve osobe treba da bude jadan do dva metra.

"Važna je izolacija svih koji bi potencijalno mogli biti ili inficirani virusom ili su bili u kontaktu sa potvrđenim pacijentom, koji je imao potvrđenu infekciju korona virusom", rekao je Ivanuša. On je za TV Prva naglasio da je Srbija preduzela dobre i odlučne mere koje su bile potrebne. "Moja je poruka da ljudi poštuju te mere, jer epidemija kao takva može se regulisati higijenskim merama. Ne postoji ni lek, ni vakcina za Kovid-19", zaključio je on.

07.59 - Državljani Srbije, ostanite u zemlji u kojoj boravite, tako je najbezbednije po sve!

07.44 - Predsednik se oglasio na Instagramu. Prijateljskom narodu Italije želim da što pre izađu iz ove borbe kao pobednici. Srbija je svim srcem uz vas!

07.28 - TAČNO U PODNE: Danas u 12 časova obustavlja se međugradski saobraćaj.

07.17 - Evo kakvo je stanje jutros u svetu.

foto: Covid19.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track