Najnovije vesti

DA LI BISTE LETOVALI U OVOJ PRIMORSKOJ ZEMLJI: Tu kafa košta 100 dinara, a ceo apartman 20 dolara ANKETA
Foto: Profimedia

pristupačna prosečnom džepu

DA LI BISTE LETOVALI U OVOJ PRIMORSKOJ ZEMLJI: Tu kafa košta 100 dinara, a ceo apartman 20 dolara ANKETA

Društvo

Stručnjaci kriznog štaba Srbije u više navrata govorili su o letovanju, pa je tako Predrag Kon pre nekoliko nedelja izjavio da, ako se već ide na letovanje, najpametnije bi bilo da to bude neka zemlja iz okruženja kako bi turisti mogli da se brzo vrate u zemlju u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Pitanje koje se nameće je koja bi to bila zemlja koja relativno lako pušta turiste, nema posebno stroga pravila, a ipak je pristupačna prosečnom džepu. Odgovor je možda Albanija.

Cene letovanja u Albaniji uglavnom su niže od ostalih zemalja u okruženju. Kafu ćete platiti manje od 100 dinara, prenoćište možete naći već od 20 dolara.

Albanija već ima spreman protokol za turiste koga će se pridržavati ovog leta. Između ostalog, sve firme iz turističke branše moraće da imaju dodatnog zaposlenog koji će biti neka vrsta Kovid-19 koordinator i nadgledati higijenske mere osoblja i objekta.

Turisti koji se zapute na plažu biće podvrgavani merenju temperature i moraće da potpišu dokument kojim izjavljuju da nemaju simptome Kovida-19. Na svim javnim okupljalištima biće obavezno postavljanje maski, rukavica i sredstva za dezinfekciju ruku kojima će turisti moći da se posluže.

(Kurir.rs/Blic žena)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...