korona bilans

KRIZNI ŠTAB NA KURIRU Brnabić: U Srbiji niko nije preminuo jer nije bilo respiratora! MONSTRUOZNA I BEZOČNA LAŽ

Društvo -

Prvo odgovaram na monstruozne optužbe da je čovek umro jer nije bilo respiratora, rekla je premijerka. Novozaraženih 412 i nažalost 9 umrlih u poslednjih 24 sata

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obratiće se danas u 15 sati na redovnoj konferencija za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19.

1 / 9 Foto: Kurir Printscreen

- Prvo moram da odgovorim na mostruozne optužbe i laži a koje je sada plasirala i jedna strana novinska agencija da je u KBC Zemun čovek preminuo jer nije bilo respiratora - rekla je premijerka dodajući da je to strašna, monstruozna i bezočna laž uz upozorenje da neće dozvoliti da se ovako pljuje po Srbiji.

foto: Covid19.rs Printscreen

Brnabićeva je naglasila da se u Srbiji nikada ali nikada nije desilo da je ijedan pacijent bio bez respiratora i da su zato i kupovani i na tome je insistirano da upravo ne bismo došli u situaciju da lekari moraju da biraju da li će jednog ili drugog pacijenta staviti a respirator jer ih ima više nego dovoljno - više od 1.000.

- Nije mi jasno zašto to dolazi od jedne strane novinske agencije, iz zemlje koja je trpela strašne posledice i koja ima više od 30.000 umrlih od korone - rekla je Brnabićeva i dodala da je ta zemlja imala ogromnu stopu smrtnosti, čak 60 odsto.

- Ja pitam građane Srbije zašto se jedna agencija tako velika, svetskog kalibra ako ne i najbolja na svetu bavi jednim slučajem u jednoj malenoj Srbiji - dodala je premijera rekavši da mi nastavljamo borbu u krizi najvećoj za svet od Drugog svetskog rata.

- Zato mi je danas bilo jako važni da danas ja sama i lično odgovorim da je ovo jedna velika laž - dodala je ona.

Brnabić: U Srbiji niko nije preminuo jer nije bilo respiratora

Ne postoji niko u Srbiji ko je preminuo od korona virusa zato što nije bilo respiratora ili čekajući na respirator, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, povodom vesti francuske agencija Frans pres koja je objavila je da je Ljubiša Đurić preminuo od Kovid-19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator.

Brnabić je rekla da je reč o monstruoznim optužbama i lažima, koje su danas plasirane i preko te strane agnecije. "Želim još jednom jasno da kažem, da tokom čitave borbe protiv korona virusa, u zEmlji ne postoji osoba koja nije dobila podršku respiratora, invazivnog ili neinvazivnoh, ako joj je bila potrebna, kada joj je bila potrebna. Ne postoji niko u Srbiji ko je preminuo zato što nije bilo respiratora ili cekajući na respirator", rekla je Brnabić na pres konferenciji.

Premijerka je istakla da Srbija ima dovoljno respiratora i da je u svakom trenutku imala dovojno respiratora, "i vise od toga". Ponovila je da nadležni nikada nisu želeli da se u borbi proitiv korone dođe u situaciju u kojoj zdravstveni radnici moraju da biraju između života jedne i druge osobe, jer nema dovoljno respiratora.

"Ovo što se plasira je bezočna, strašna laž. Ništa drugo do stašna laž strane agencije. Nećemo dozvoliti da se po Srbiji pljuje, da se Srbija unižava samo znog nekih političkih razloga", rekla je Brnabić.

Navela je da je KBC Zemun, u trenutku kad je Ljubiša Djurić bio u toj bolnici, ta zdravstvena ustanova imala 35 slobodnih respiratora, a da je on bio na neinvazivnom repsiratoru. Brnabić je poručila da će nadležni nastaviti da se bore bez obzira na sve napade, jer, kaže, znaju za šta se bore - za živote i zdravlje nacije.

"Dajemo sve od sebe, ovo je najvažnija borba i najveća kriza u kojoj je svet od Drugog svetaskog rata. Ponosni smo na sve što smo do sada uradili", rekla je Brnabić. Francuska agencija Frans pres objavila je da je Ljubiša Djurić preminuo od kovid-19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, preneo je Nedeljnik.

U Srbiji 412 novozaraženih, 9 umrlih u poslednjih 24 sata

Premijerka Ana Brnabić saopštila je danas da je, u poslednja 24 sata, registrovano 412 nova slučaja zaraze korona virusom. Brnabić je, na konferenciji za štampu, prenela da je testirano 11.079 osoba.

foto: Covid19.rs Printscreen

U poslednjih 24 sata, kako je dodala, nažalost preminulo je devet osoba. Na respiratorima, prema njenim rečima, nalazi se trenutno 185 osoba.

Na konferenciji govore i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Saniteti RS uručeni na osnovu Zaključka Vlade

Premijerka Srbije izjavila je danas da je Srbija donirala 15 sanitetskih vozila Republici Srpskoj na osnovu Zaključka Vlade Srbije o podrčsi Srpskoj.

Odgovarajući na pitanje medija na osnovu koje uredbe je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas uručio sanitetska vozila Srpskoj, Brnabić je odgovorila da je uredba podzakonski akt i da nije potrebna u ovom slučaju.

"Na osnovu Zaključka Vlade o podršci Republici Srpskoj su uručeni saniteti", rekla je Brnabić. Ranije danas, Vučić je tokom posete Banjaluci obišao Univerzitetski klinički centar u tom gradu kojem je uručio donaciju, ključeve 15 sanitetskih vozila, vrednosti skoro 750.000 evra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track