Najnovije vesti

DR DARIJA UŽIVO, DOKLE ĆEMO NOSITI MASKE: Evo dokle, pa pokazala neverovatnu fotografiju koja sve govori! (FOTO)
Foto: Printscreen

o korona virusu

DR DARIJA UŽIVO, DOKLE ĆEMO NOSITI MASKE: Evo dokle, pa pokazala neverovatnu fotografiju koja sve govori! (FOTO)

Društvo

Ovakvu aktivnost virusa usred leta ja dosad nisam videla, rekla je doktorka dodajući da su klubovi izvori zaraze

BEOGRAD - Dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Batuta rekla je jutros, odgovarajući na pitanje dokle ćemo nositi maske i dokle će važiti aktuelne mere, da je ono što ona govori veoma nepopularno.

- Dokle? Pa do daljeg! Ja sam svesna da je ono što ja govorim veoma nepopularno... Noćni klubovi su legla zaraze...  - rekla je dr Kisić Tepavčević gostujući jutros na TV Pink uz napomenu da čim se malo opustimo brojke počinju da rastu.

- Ja sam kao student i na specijalizaciji gledala fotografije iz 1918, iz vremena španske groznice, gde ljudi na tribinama gledaju utakmicu i nose maske, još tada... - rekla je ona napominjući da je maska stara i dobro poznata mera.

Ona je dodala jeste i da ovakvu aktivnost virusa još nije videla da leto i temperature na njega ne utiču iako je očekivano drugačije.

- Leto je sezona crevnih a ne virusnih infekcija, sezona trovanja hranom, ovo je vrlo neuobičajeno da se jedan respiratorni virus ovako ponaša usred leta - pojasnila je ona.

Ona je dodala da je u ljudskoj prirodi da budemo sebični da mislimo da je kod nas najgore i da je nama najteže, ali nije tako. Maske moramo da nosimo do daljeg jer se pokazalo, ma šta ko mislio da su maske i distanca samo nešto tek tako do vakcine, da s pokazalo da je to najbolja mera i najbolja preventiva.

(Kurir.rs/SĐP/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...