PREDSEDNIK SAVETA STRANIH INVESTITORA: Vlada Srbije imala razumevanje za strane investitore, delimo iste prioritete
Foto: Beta/ Miloš Miškov

na predstavljanju Bele knjige 2020

PREDSEDNIK SAVETA STRANIH INVESTITORA: Vlada Srbije imala razumevanje za strane investitore, delimo iste prioritete

Politika -

Kovid kriza pokazala je da nijedna zemlja, kompanija i pojedinac nisu na nju imuni, rekao je danas predsednik Saveta stranih investitora Majk Mišel i izrazio zadovoljstvo što sa Vladom Srbije dele iste prioritete.

Ti prioriteti su, kaže, bezbednost i zdravlje, vladavina prava i digitalizacija.

"To je nešto na šta svi moramo da se fokusiramo", poručio je Mišel na predstavljanju "Bele knjige 2020", kojem je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

On je rekao da je ova godina po svemu specifična i da izgleda kao da nam se desilo više godina ođednom, ali da smo se hrabro i solidarno suočcili sa krizom.

U tome vidi doprinos i Saveta stranih investitora čiji stručnjaci, kaže, mogu da doprinesu znanjem i stručnošću u nastojanjima da se suočimo sa krizom izazvanom korona virusom.

"Zajedničkim snagama sumirali smo sve aspekte krize. Umesto indeksa Saveta institucionalnog napretka u 2020. naš glavni fokus je bio kovid-19. Želimo da budemo ujednjeni glas investitora koji nastoje da se poboljša situacija", kaže Mišel.

Napomenuo je da je Vlada Srbije imala razumevanje za strane investitore i zahvalio joj je na dosadašnjoj borbi sa korona virusom.

Naglasio je da očekivanja stranih investitora ostaju ista, a to su dalje ubrzanje reformi i nastavak i ubrzanje pregovora sa EU.

Navodi da Srbija treba da unapredi svoju konkurentnost i da Savet daje jasne smernice šta još može da se uradi.

"Savet neće prestati da traži nove mogućnosti da dopronese zajednici. Budućnost je puna neizvesnosti. Ovo je ključni trenutak za sve nas da se okupimo i donesemo važne odluke", poručio je Mišel.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track