Najnovije vesti

ODLIČAN LEKAR, STUB PORODICE I VELIKI ČOVEK: Ovako su se u Gračanici oprostili od dr Sonje, preminule od korone na Božić
Foto: Printscreen Youtube

TUGA

ODLIČAN LEKAR, STUB PORODICE I VELIKI ČOVEK: Ovako su se u Gračanici oprostili od dr Sonje, preminule od korone na Božić

Društvo

Zdravstvo je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu.

Ovo je između ostalog rečeno na današnjem Komemorativnom skupu povodom smrti dr Sonje Rakočević pedijatra gračaničkog kliničko bolničkog centra.

Pored članova porodice komemoraciji održanoj povodom prerane smrti ove ugledne i poznate doktorke prisustvovali su i kolege iz gračaničkog KBC ali i iz humanitarne organizacije čiji je član dr Rakočević bila.

"Na žalost, prerano se ugasio jedan život prepun sreće i ljubavi. I kao sve velike priče dr Sonja je prešla u legendu o humanosti, blistavoj karijeri trudu i stradanju, na mestu oduvek strašnom za postojanje. Mi sada gledamo u ružnu stvarnost u kojoj sve ima svoj lični kraj i gde nam nema više prve među jednakima. Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije ‘Sveti Jovan Milostivi’, Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike ‘San Donato’, poliklinike ‘Bel Medik’, mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši. Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas", rekao je u oproštajnom govori na komemoraciji dr Zvonko Stašević iz humanitarne organizacije “Sveti Jovan milostivi” i dodao:

"Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kad mi jesmo, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud"!

Inače, dr Sonja Rakočević preminula je na Božić ujutru u 47. godini života a sahranjena je 9. januara u porti Manastira “Svetog Dimitrija” u Sušici, kraj Gračanice. Za sobom je ostavila supruga Živojina, sina Dimitrija i ćerku Simonidu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track