POTRESNA PORUKA IGORA JURIĆA UBIJENOJ ĆERKI TIJANI: Danas puniš 22. godine, nikada nećemo znati gde bi danas bila
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

DEVOJČICA OTETA I UBIJENA PRE SEDAM GODINA

POTRESNA PORUKA IGORA JURIĆA UBIJENOJ ĆERKI TIJANI: Danas puniš 22. godine, nikada nećemo znati gde bi danas bila

Društvo -

Igor Jurić napisao je u svom statusu da zna da bi njegova ubijena ćerka Tijana i danas ostala ona dobra, topla duša koja bi bila tu za svakog

Tijana Jurić danas bi slavila rođendan i napunila bi 22 godine. Umesto da je ljube, grle i čestitaju joj, njena porodica odlazi joj na grob.

Rođendan, 22. po redu, proslavila bi da u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok mesar Dragan Đurić nije izvršio monstruozno ubistvo nad petnaestogodišnjom Tijanom. Da to nije uradio, danas bi sve bilo drugačije. Tijanin otac jutros je na svom Fejsbuk profilu podelio je potresan status.

- Danas puniš 22. godine. Nikada nećemo znati gde bi danas bila, koji bi fakultet pohađala ali znam samo jedno, ostala bi ona dobra, topla duša koja bi bila tu za svakog, da mu priđe, pomogne, zagrli ga i nađe lepu reč kada je ona najpotrebnija. Neću da plačem, radujem se susretu koji će se desiti jednog dana a onda ćemo rođendane opet slaviti zajedno - napisao je Jurić.

Podsetimo, tinejdžerka Tijana Jurić (15) oteta je i ubijena u leto 2014. godine. Njeno telo nađeno je posle 12 dana potrage, 7. avgusta 2014. na smetlištu u somborskom naselju Čonoplja. Poslednji put je viđena 25. jula 25 minuta posle ponoći.

Devojčica, Most, Reka, Potraga, Tijana Jurić, Barbara Vitez, Pala, Tisa, Endre Vitez, Melinda Vitez
foto: Privatna Arhiva

Iako je sa društvom provela celo veče i oko ponoći krenula kući s drugaricom i drugom, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka "Rati“ kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.

Kasno u noć, 7. avgusta objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić Dragan Đurić (34) iz Surčina, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta. Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

Zbog ubistva tinejdžerke Đurić je osuđen na 40 godina robije.

Igor Jurić je nakon ubistva osnovao Fondaciju "Tijana Jurić", koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dela.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track