Najnovije vesti

KRENULI U GRČKU NA MORE, A NA GRANICI IH SAČEKAO ŠOK! Na društvenim mrežama nastala prava POMETNJA, proverite OVO pre putovanja
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

jedan papir sve rešava

KRENULI U GRČKU NA MORE, A NA GRANICI IH SAČEKAO ŠOK! Na društvenim mrežama nastala prava POMETNJA, proverite OVO pre putovanja

Društvo

Bračni par penzionera iz Srbije doživeo je pravo neprijatno iznenađenje kada su krenuli u Grčku na more. Njih dvoje ostali su šokirani kada su na granici priveli dekicu jer je bio na potrenici

Ne znajući da je na potrenici ovaj gospodin opušteno je krenuo na odmor u Grčku na svojom ženom, međutim pravi šok doživeli su na granici kada su ga priveli. Kasnije se ispostavilo da je deka ranije imao sudar u kom je udario policijski auto, a onda je dva meseca bio u komi i nije primio poziv za ovu saobraćajnu nesreću.

Grčka
foto: printscreen

Nažalost, neprijatno iznenađenje sačekalo ga je na granici kada je i saznao da je lice sa potrenice. Dramu koja se dogodila opisala je jedna korisnica društvene mreže koja je priustvovala ovom nemilom događaju.

Zbog cele situacije koja se desila, na društvenim mrežama nastala je prava pometnja, a priču je "začinila" njegova supruga koja je nastavila put Grčke dok su joj muža vraćali za Beograd. Da ovaj slučaj nije usamljen govori i druga korisnica društvene mreže koja je doživela isto što i gospodin na granici.

Kako proveriti

Jednostavnim podnošenjem zahteva koji izdaje Sud. Uverenje o vođenju krivičnog postupka je dokument koji kojim dokazujete da se protiv vas (ne) vodi krivični postupak i istraga pred osnovnim, višim sudovima i javnim tužilaštvima, posebnim odeljenjima za organizovani kriminal, Odeljenjem za ratne zločine i posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije. Potvrda košta 190 dinara, a može da se poruči i preko portala e-uprava.

- Iz raznih razloga stavljaju na potrencicu. Ja sam zbog neplaćene kazne za isteklu ličnu kartu bila na potrenici iako sam imala potvrdu da imam novu, pisali su. Tražili me u mojoj zgradi ali u pogrešnom stanu jer imaju dva ista prezimena i naravno nisu me našli.

Posle skoro dve godine sam pošla kod sestre u Višegrad sa mužem i to u sedmom mesecu trudnoće, kažu mi da sam na potrenici i da moraju da me privedu. Šok neviđeni.

Grčka
foto: printscreen

Sreća pa sam bila u svom rodnom mestu pa su bili ljubazni, ali svakako je veliki šok kad kreneš negde i na granici saznaš da si na potrenici - opisala je svoje iskustvo žena na Instagramu.

Kako ne biste došli u ovako neprijatnu situaciju pre putovanja u inostranstvo proverite da li se protiv vas vodi neki krivični potupak.

Kurir.rs/Informer

bonus video:

Muftinica uživa pod palmama
00:06

Muftinica uživa pod palmama

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja