ŠOK-SNIMAK NA FLAJT RADARU, KULJAJU LETOVI IZ MOSKVE: Mrežama se širi priča da Rusi daju 9.000€ za kartu do Beograda?! (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen/192.rs, Fligt radar printscreen, Shutterstock, Ilustracija

opšta bežanija iz rusije posle najavljene delimične mobilizacije

ŠOK-SNIMAK NA FLAJT RADARU, KULJAJU LETOVI IZ MOSKVE: Mrežama se širi priča da Rusi daju 9.000€ za kartu do Beograda?! (VIDEO)

Društvo -

Navodno, samo u jednom smeru

BEOGRAD - Samo što je ruski predsednik Vladimir Putin juče najavio delimičnu mobilizaciju, u toj zemlji nastala je opšta pomama za kupovinom avionskih karata za sve inostrane destinacije i polascima iz Moskve i Sankt Peterburga.

Podsetimo, Putin je juče pozvao 300.000 rezervista u prvoj mobilizaciji zemlje od Drugog svetskog rata, a britanski dnevni listovi, poput Dejli mejla, komentarisali su da je potražnja za letovima u jednom pravcu iz Rusije naglo porasla.

Flajt radar, letovi, Moskva
foto: Instagram Printscreen/192.rs, Fligt radar printscreen

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obe destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su istog dana, podaci su Avijasejlsa, najpopularnijeg ruskog veb-sajta za kupovinu letova.

Na Instagram nalogu 192 objavljen je snimak sa Flajt radara (Flight radar) poznatog sajta koji prati avionski saobraćaj širom sveta i situaciju na nebu iznad nas.

Na snimku kojim su zabeležena poletanja iz Moskve vidi se kako letovi iz glavnog grada Rusije bukvalno kuljaju, kao iz vulkana, a uz objavu stajao je i ovaj tekst:

- Današnji letovi iz Moskve i Sankt Peterburga nakon što je Putin proglasio mobilizaciju. Cene karata dostigle su astronomske cifre pa tako let do Beograda košta i do 9.000 evra u jednom pravcu..., objavljeno je na Instagram stranici 192.

Napise o ceni uzeti sa rezervom

Ovakve napise o navodnoj ceni treba uzeti s rezervom jer su na tiket-servisima na internetu cene potpuno drugačije - redovne, ali za letove koji tek treba da budu bukirani, recimo, u oktobru ili novembru.

Oglasila se i Er Srbija: Ovo su cene avio-karata Beograd-Moskva

Zbog izuzetno velike tražnje od marta ove godine, karte za letove Er Srbije između Beograda i destinacija u Ruskoj Federaciji mogu se kupiti samo više dana, pa i nedelja, unapred. Već duže vreme karte za sve letove u septembru su rasprodate. Kada je reč o oktobru, ima još vrlo malo raspoloživih karata u prvoj polovini meseca.

U ovom trenutku, najniža dostupna cena za avio-kartu u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je počev od 397 evra.

Najskuplja dostupna karta u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda košta 567 evra. Kada je reč o povratnim kartama iz Moskve do Beograda u ekonomskoj klasi, najniža dostupna cena je počev od 816 evra, a najviša moguća je 1.156 evra. Sve cene su prikazane u totalu, odnosno sa uračunatim svim pripadajućim taksama.

Podsetimo, britanski mediji su objavili da su neke rute sa presedanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe bile nedostupne, dok su najjeftiniji letovi od ruske prestonice do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (4.500 funti) - oko pet puta više od prosečne mesečne zarade.

Napis Dejli mejla
Napis Dejli mejlafoto: Daily Mail Printscreen

Kurir.rs/Instagram 192/Flight radar/Daily mail

Bonus video:

05:51

BILBIJA: ULAZI SE U KRVAVIJU FAZU Božinović: Rusija je štedela ukrajinske ciljeve, OVAJ PUTINOV POTEZ će opametiti usijane glave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track