DETALJI OTMICE DEVOJČICE IZ SRBIJE Saudijac je oteo kad je majka otišla po vodu: Zgrabio je i odveo u BiH! OVO MU NIJE PRVI PUT
Foto: Kurir

VRAĆENA MAJCI

DETALJI OTMICE DEVOJČICE IZ SRBIJE Saudijac je oteo kad je majka otišla po vodu: Zgrabio je i odveo u BiH! OVO MU NIJE PRVI PUT

Društvo -

Četvorogodišnja devojčica iz Srbije koju je oteo otac 6. juna, vraćena je majci zahvaljujući dobroj saradnji ambasade Saudijske Arabije u BiH i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Otac, državljanin Saudijske Arabije, oteo je dete iz tržnog centra i odveo je u BiH. Međutim, ovo se ne dešava prvi put, a on je i ranije pokušao da ih zarobi u Saudijskoj Arabiji.

Naime, majka devojčice je pre par godina upoznala Saudijca u Kini, tamo je zatrudnela, ali se vratila u Srbiju i porodila.

Bili su u kontaktu neko vreme, on je hteo da viđa dete i ubedio je da je dovede u Saudijsku Arabiju da vide gde živi. Potom im je uzeo pasoše i zarobio ih. Majka je smislila plan - da joj sestra dođe u posetu. Nabavile su burke, obukle se, ubacile dete u burku i uspele da pobegnu, da iz Saudijske Arabije odlete za Emirate jer su jedino tamo mogle bez neke rigorozne kontrole.

Međutim, u pokušaju da se ukrcaji na let za Srbiju, dete je otkriveno u burki. Onda je nastala drama na aerodromu, te su morali da pozovu naš Konzulat.

Žena je objasnija situaciju i nekako su odobrili da joj se da putni list za nju i dete (sestra je jedina imala pasoš) i da dođu za Srbiju. U međuvremenu, otac je pokrenuo sudski spor, tražo starateljstvo. Dobio je da može da viđa dete i to u određeno vreme i na javnom mestu. Tako je i bilo, a videli su se u TC Voždovac, 6.juna.

Majka je na trenutak otišla da kupi detetu vodu, a on je iskoristio priliku da otme dete i pobegne. Ilegalno je prešao u BiH. Morao je da se javi u ambasadu zbog putnog lista za dete i tad je ambasador Saudijske Arabije reagovao.

Kako mu je bio sumnjiv, ambasador je zadržao oca i dete, a nadležnima iz MSP rekao da isključivo majka može da dođe da preuzme dete. Majka devojčice se plašila i da uđe u ambasadu Saudijske Arabije jer se tamo protiv nje vodi postupak (otac deteta je prijavio kad je napustila zemlju).

Tako su po pozivu ambasadora krenuli noćas majka i dvoje ljudi iz MSP. O celom slučaju bio je obavešten Interpol i policija BiH. Uspeli su, naša konzulka i saudijski ambasador, da ubede oca da mirno preda dete.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track