OVAKO SU IZGLEDALE PRODAVNICE U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Mnogi se s nostalgijom sećaju tih dana, a ima i dosta kritičara (VIDEO)
Foto: Printscreen Restauracije

OVAKO SU IZGLEDALE PRODAVNICE U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Mnogi se s nostalgijom sećaju tih dana, a ima i dosta kritičara (VIDEO)

Društvo -

Uvek kada se potegne priča o Titovoj Jugoslaviji nađu se oni koji na sva usta hvale to doba govoreći o njemu sa toliko nostalgije da ponekad postane neprijatno, ali i oni koji odmah saspu svu negativnu energiju pa i to bude neprijatno.

I jedni i drugi vade silne argumente trudeći se svojski da odbrane stavove, pa se naglaba o blagostanju, pa kako se moglo ići i na letovaje i na zimovanje, kako je škola bila školom, kako su se poštovale vrednosti, kako je crveni pasoš bio moćan baš kao što je i JNA bila, a onda se čuje i kako je to bila grobnica srpskog identiteta, kako nije bilo ulja, vozilo se par - nepar...

I jedni i drugi svojim naslednicima tako i prenose epohu koja je izrodila krvavi rat.

(Ukoliko vidite poruku "Unavailable this video can't be embedded" kliknite na tekst "Video on Facebook")

Fotografije i snimci mogu da potvrde ili barem podupru oba stanovišta, a ovih dana jedan takav je veoma zapažen na društvenim mrežama. Prikazane su prodavnice i robne kuće iz očigledno zlatnog doba SFRJ 1970. godine.

Bonus video:

02:24

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track