DA LI JE SRBIJI PRETI TERORISTIČKI AKT? Đorić otkriva: Brzo smo napravili prevenciju, SPECIJALCI SA PUŠKAMA šetaju tržnim centrom!
Foto: EPA Maxim Shipenkov

kurir televizija

DA LI JE SRBIJI PRETI TERORISTIČKI AKT? Đorić otkriva: Brzo smo napravili prevenciju, SPECIJALCI SA PUŠKAMA šetaju tržnim centrom!

Društvo -

Tragedija koja je zadesila Rusiju, vratila je u fokus ugroženost Evrope od napada terorista.

Da li nas nakon Moskve očekuje novi talas terorističkih napada i u kojoj meri je Srbija ugrožena, istraživala je novinarka Kurira Jasna Glintić sa sagovornicom prof. dr Marijom Đorić, politikolog.

02:17

DA LI JE SRBIJA UGROŽENA OD TERORISTA? Đorić otkriva: Brzo smo napravili prevenciju, specijalci sa puškama šetaju tržnim centrom!

- Terorizam se može desiti bilo kad, bilo gde, ali i bilo kome. Dakle, nema zaštićenih kada je reč o terorizmu. Talas terorizma je odavno pokrenut, ali se on događa naizmenično. Oni su nekada dominantni u Evropi, a nekada na području Azije i Afrike. Nas interesuje šta će biti sa našom zemljom, a u ovom momentu možemo da kažemo opasnost ne postoji, kao što je to na nivou nekih zemalja. To su kratkoročne procene, a što se dugoročnih tiče moramo biti na oprezu. Dobro je što je naša država podigla stepen bezbednosti, aludiram na tržne centre, gde možete videti specijalce sa puškama - započela je Đorić, pa nastavila:

- Znate, to stvara jedan odvraćujući momenat kada je reč o teroristima ili onih koji žele da stvore paniku kod građana. Dakle, mi smo brzo reagovali što se tiče preventivnih mera. Vidite kako je svet povezan, napad se desio u Rusiji koja je udaljena od nas, a mi smo preuzeli mere.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

MOSKVA SIJA KAO LAS VEGAS, RAT SE NE OSEĆA Ivan Gavrilović posetio Rusiju iz JEDNOG razloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track