ŠTA TREBA ZNATI PRE ODLASKA NA ESTETSKU INTERVENCIJU? Dr Nada Macura savetuje koje korake treba preduzeti PRE ODLASKA LEKARIMA
Foto: Kurir televizija, Shutterstock

kurir televizija

ŠTA TREBA ZNATI PRE ODLASKA NA ESTETSKU INTERVENCIJU? Dr Nada Macura savetuje koje korake treba preduzeti PRE ODLASKA LEKARIMA

Društvo -

Sve češći primeri žena koje su doživele pakao na rutinskim estetskim zahvatima bili su tema jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji.

Nakon što je razgovarala s Hrvaticom Mateom Rogić, koja je unakažena prilikom korekcije usana, voditeljka Olja Lazarević ugosila je dr Nadu Macuru i urednika portala za estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju Juricu Radovića.

Nada Macura
foto: Kurir televizija

- Nisam detaljno upoznata sa ovim slučajem i moram da kažem da se ograđujem. Ako je lekar licenciran, to podleže naravno i lekarskoj komori. Ali i kod nas je bilo takvih slučajeva. Tako da ja se zalažem za to da se prethodno proveri kod koga idete i da li je taj hirurg uzeo u obzir celokupnu biohemijsku situaciju pacijenkinje. Jer nije samo otići na estetsku korekciju, nego morate voditi računa o tome da li vi imate neku alergiju ili neki eventualni dodatak. Međutim, greške se dešavaju, to stoji. Kako će vaša sagovornica uspeti da reši taj problem, ne znam. Ne verujem da je namerno, ali u svakom slučaju ostavlja na neki način moju sumnju da je to ipak teška telesna povreda - rekla je Nada Macura.

Drugi sagovornik detaljnije je govorio o slučaju.

Jurica Radović
foto: Kurir televizija

- Matea je prevarena je na osnovu internet malverzacija. Naime, ona je žrtva, nakon što je jedan portal u Hrvatskoj dotičnom lekaru doelio pet titula najdoktor. I to je ispalo kao da su ga izabrali pacijenti. Dakle, ova devojka ona je tražila najboljeg lekara i naravno izabrala nekoga kojega su potvrdili pacijenti. A za to prizanje potrebno je da se dobije svega deset pozitivnih recenzija. Dakle, vi možete izmanipulisati sa tim, a portal se apsolutno ogradio od slučaja i rekli da su i oni imali problema sa dotičnim lekarom. On je počeo je da operiše te žene, a Matea nije jedina od unesrećenih pacijentkinja - rekao je Jurica Radović.

04:59

ŠTA TREBA ZNATI PRE ODLASKA NA ESTETSKU INTERVENCIJU? Dr Nada Macura savetuje koje korake treba preduzeti PRE ODLASKA LEKARIMA

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:48

HRVATICA HTELA DA PUNI USNE, LEKAR JOJ STAVIO ZLOGLASNI MATERIJAL?! Nijedna klinika ne sme da mi garantuje DA ĆE ISPRAVITI GREŠKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track