DAČIĆ: Libijske vlasti obećale da će reššiti slučaj otetih Srba
Foto: Dado Đilas

Kidnapovani 8. novembra

DAČIĆ: Libijske vlasti obećale da će reššiti slučaj otetih Srba

Društvo -
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da su predstavnici Ministarstva razgovarali u Libiji sa tamošnjim vlastima i oni su obećali da će slučaj otmice dvoje srpskih državljana biti rešen.

"Naše mogućnosti su ograničene jer se radi o drugoj državi, a i tamo postoji više vlasti. Naše bezbednosne službe i naše ministarstvo su bili u Libiji, razgovarali sa libijskim vlastima, oni su obećali da će taj slučaj biti rešen", rekao je Dačić.

U libijskom gradu Sirt su 8. novembra kidnapovani vezista u Ambasadi Srbije u Tripoliju Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. Dačić je rekao da se više puta na kolegijumima razgovaralo o tome da li treba zatvoriti ambasadu u Libiji, kao i da je sama ambasada smarala da je politički važno da tamo budemo prisutni.

Slađana Stanković (Foto Facebook), Jovica Stepić, Foto: Privatna arhiva
Slađana Stanković (Foto Facebook), Jovica Stepić, Foto: Privatna arhiva

"Oni su bili čak protiv izmeštanja iz Tripolija, iako vlada Libije koju priznaju zapadne zemlje nije više u Tripoliju, nego Tobruku. Iznova ćemo razmotriti ovu situaciju, ali prvo da se reši pitanje kidnapovanih", istakao je šef srpske diplomatije.

(Politika/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track