Tadić: Vraćam se na čelo demokrata
Foto: Zorana Jeftić

Opšta bežanija iz Demokratske stranke

Tadić: Vraćam se na čelo demokrata

Politika -
Počasni predsednik Demokratske stranke najavio povratak na političku scenu kako bi pomogao toj stranci i opoziciji. Istovremeno, članstvo DS širom Srbije masovno odlazi

BEOGRAD - Nezadovoljni rukovodstvom.Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS Boris Tadić nije isključio mogućnost povratka na političku scenu i najavio je da će „o tome razgovarati sa ljudima iz DS ili političkog bloka koji će nastupati na narednim izborima“.Spreman da pomogne- Spreman sam da pomognem - rekao je Tadić. On je naglasio da je potrebno da se izgradi simetrija između vlasti i opozicije jer nema stabilne države bez jake opozicije.- Vlast je mnogo jača od opozicije - izjavio je Tadić i dodao da „ako ne postoji mogućnost da sadašnji lideri tu simetriju obezbede, moraju pronaći druga rešenja“. Kako Kurir saznaje, krajnji cilj njegovog povratka je smena aktuelnog predsednika DS Dragana Đilasa, a zatim i oporavak demokrata.U međuvremenu Demokratsku stranku napustio je veliki broj članova, saznaje Kurir. Nakon 50 članova Novosadskog odbora koji su istupili, prema našim informacijama, juče su iz DS izašla dva odbornika te stranke sa Palilule. Istovremeno, prema našim saznanjima, tri odbornika DS iz Smedereva juče su napustili stranku nakon posete svog lidera Dragana Đilasa.- Đilas je u Smederevu pričao da će od Srbije da napravi PKB. Kad ga je članstvo pitalo zašto je preko svog kuma Andrije Kleuta, koji nije član stranke, postavio Jasnu Avramović (kandidatkinju Grupe građana) na mesto gradonačelnice Smedereva, koja je nedavno prešla u SNS, Đilas nije imao vremena za odgovor - kaže izvor Kurira iz DS.Razočarani PajtićemNaš sagovornik kaže da je slična situacija bila i u Novom Sadu.- Članovi DS u Novom Sadu dali su ostavke na sve funkcije. Razlog je nerad Bojana Pajtića, predsednika PO Miroslava Vasina i predsednika GO Ilije Ćosića. Tražili su sastanak s Pajtićem, ali on nije imao vremena. Nakon toga nisu učestvovali u protestnoj šetnji koju je organizovao DS. Zatim su ponovo tražili sastanak s Pajtićem, ali opet nije bilo vremena za njih. Nakon toga su istupili iz stranke - ispričao je naš izvor.

Neću da se svađam s TadićemVuk Jeremić, bivši šef srpske diplomatije, povodom kritika Borisa Tadića na njegov račun, da je radio samo na ličnoj promociji, izjavio je da ne želi da s njim polemiše preko medija, ali je ipak odgovorio:- Bili smo bliski saradnici i doskora smo sarađivali u mnogim institucijama. Nije tajna da se nismo uvek slagali, naročito tokom poslednjih godina. Radio sam svoj posao, sprovodio dogovorenu politiku najbolje što sam mogao. Neću kritikovati svog tadašnjeg predsednika, to ne bi bilo korektno - rekao je Jeremić, dodajući se da ni danas, ni u budućnosti neće uključivati u polemiku s Tadićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track