Milo Đukanović: Srbi iz opozicije su slabići
Foto: Beta Ap

Poručio protivnicima

Milo Đukanović: Srbi iz opozicije su slabići

Politika -
Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne razume zašto bi srpski narod bio neprekidno u opoziciji, Đukanović je kazao da to nije nejasno samo Nikoliću

PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je večeras da Demokratska partija socijalista nema čega da se plaši kad je reč o predstojećim lokalnim izborima u 11 crnogorskih gradova i poručio da mu je nejasno zašto opozicione partije ne žele u Vladu.

Gostujući na Radiju Crne Gore, on je podsetio na odličan izborni rezultat DPS, koji je na poslednjim lokalnim izborima uglavnom samostalno nastupao.

Kako prenost Televizija Crne Gore, Đukanović je istakao da ga posebno raduje što će krajem aprila biti završen izborni ciklus u Crnoj Gori, kako bi se Vlada u potpunosti posvetila realizaciji izbornih programa.

Komentarišući poziv srpskim partijama za ulazak u Vladu, te odgovor opozicije da je reč o manipulaciji, Đukanović je rekao da se ne slaže sa ocenama da je poziv zapravo uputio Socijaldemokratskoj partiji.

"Mi pričamo otvoreno, argumentovano, a ne preko medija", istakao je Đukanović.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne razume zašto bi srpski narod bio neprekidno u opoziciji, Đukanović je kazao da to nije nejasno samo Nikoliću, već i njemu i da pretpostavlja da je to sve manje jasno i biračima opozicije.

Pretpostavljam da je reč o slabićima koji nisu u stanju da preuzmu odgovornost. Oni su uljuljkani u privilegijama, poslanici su, imaju dobre plate, lepo putuju, ne dolaze na svoje radno mesto i odu do blagajne da podignu platu, a najčešće ne učestvuju u radu plenuma, istakao je Đukanović, navodeći da ih neće posebno ubeđivati da uđu u vlast.

Kada je reč o NATO, premijer Crne Gore je rekao da se uspešno savladavaju deonice na putu do članstva.

Đukanović je ocenio da se ne može reći da je izvesno da će Crna Gora dobiti poziv na Samitu koji će biti održan na jesen ove godine, ali je veoma važno da vrata NATO nisu zatvorena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track