PREMIJER JASAN: Lopove neće spasti ni bog otac, a kamoli ivica Dačić
Foto: Dado Đilas

Nikog ne štiti od istrage u Univerzal banci

PREMIJER JASAN: Lopove neće spasti ni bog otac, a kamoli ivica Dačić

Politika -
Dačić je poručio da će se država obračunati sa svim lopovima, a prvo sa onima koji pokušavaju da se sakriju iza Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je lider

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nikoga ne štiti od istrage u Univerzal banci i da one koji su pljačkali državu "ne može spasti ni Bog otac, a kamoli Ivica Dačić".

On je istakao da nikoga nije štitio od zakona ni u prethodnoj Vladi, u kojoj je bio zamenik premijera i ministar policije, "a ako je neko to radio, o tome bi trebalo pitati Tadićevog šefa kabineta Mikija Rakića"

Dačić nije hteo da detaljnije obrazlaže tu svoju tvrdnju, a Rakić je demantovao da je u vreme dok je bio šef kabineta predsednika Srbije bilo zaštićenih od zakona. Dačić je poručio da će se država obračunati sa svim lopovima, a prvo sa onima koji pokušavaju da se sakriju iza Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je lider.

Na konstataciju da "svi znaju da su biznismeni Goran Perčević, Željko Žunić i Dragan Đurić bliski socijalistima", a sada se ispostavlja da su saučesnici u upropašćavanju banke, Dačić je zapitao šta to znači biti blizak SPS. "Molim vas, to što neko od njih poznaje mene ili nekoga iz vrha SPS, to što se za ovog ili onoga po gradu priča da je socijalistički, naprednjački ili kakav već treći biznismen, pa to ništa ne znači. Jedino je važno da li je neko kršio zakon ili nije", objasnio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track