LJAJIĆ: Nisam se dogovarao s Vučićem o kandidaturi za predsednika
Foto: Dragana Udovičić

Ne zna da li će biti ministar u novoj vladi

LJAJIĆ: Nisam se dogovarao s Vučićem o kandidaturi za predsednika

Politika -

BEOGRAD - Predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da se o kandidaturi za predsedničke izbore nije dogovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a kao motiv za kandidaturu je naveo želju da građanima omogući da ocene njegov dosadašnji rad u izvršnoj vlasti.

Ljajić je novinarima u Beogradu, na pitanje da li to znači da neće biti ministar u vladi, rekao da ne zna. "Ja sam rekao da želim da izmerim sebe i svoju stranku na predsedničkim izborima, nemam nikakva nerealna očekivanja. Ne radi se ni o kakvom skrivenom planu.

VIDEO VANREDNA KONFERENCIJA Vučić: Imamo informacije da će biti nereda u Republici Srpskoj

Ceo dan moram da objašnjavam da li je to neki dogovor koji imam sa Vučićem da bi nekom uzeo glasove, nikakvog dogovora nema i mislim da imam legitimno pravo da izađem na izbore, da izmerim sebe i svoju stranku", naveo je Ljajić. Na pitanje da li bi očekivao podršku SNS, s obzirom na najavu kandidature Tomislava Nikolića, Ljajić je odgovorio odrično, navodeći da je njegova najava potpuno samostalna inicijativa. "Nemam nikakvu ambiciju, ni plan da tražim bilo kakvu podršku.

Ovo je više stranačka stvar, da isprobam svoje ideje za koje sam se zalagao poslednjih 15 godina i za koje ću se zalagati i u narednom periodu i da vidim šta građani o tome misle", istakao je Ljajić. On kaže i da je potpuno realan što se tiče očekivanja, da je svestan svih okolnosti i da od ishoda predsedničkih izbora ne očekuje ništa previše. "Očekujem samo da dobijem onoliki broj glasova koji će mi dati mogućnost da se borim za šta sam se zalagao svih ovih godina", rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track