Dačić: Još nema većine za formiranje vlade

Dačić: Još nema većine za formiranje vlade

Politika -
Socijalisti vode razgovore sa DS, ali da će, ako razgovori ne urode plodom, razgovarati sa drugim političkim opcijama da se ne bi išlo na nove izbore, rekao predsednik SPS

BANJALUKA - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da još nema parlamentarne većine koja bi formirala novu Vladu Srbije.

"Veoma su važna politička pitanja o kojima danas razgovaramo. Pitanje odnosa prema Republici Srpskoj za mene je vaoma bitno pitanje. Ja sigurno neću ući u vladu koja će govoriti da je RS genocidna tvorevina", kazao je Dačić novinarima u Banjaluci posle sastanka s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Upitan da li postoji mogućnost da SPS formira vladu sa Srpskom naprednom strankom (SNS), on je kazao da socijalisti vode razgovore sa Demokratskom strankom (DS), ali da će, ako razgovori sa DS ne urode plodom, razgovarati sa drugim političkim opcijama da se ne bi išlo na nove izbore. Navodeći da postoji dogovor da Demokratska stranka nastavi razgovor sa ostalim partnerima, on je poručio da se mora znati o kojim će stvarima nova izvršna vlast u Srbiji imati konsenzus.

"U ovom trenutku ne postoji parlamentarna većina", kazao je Dačić.

Dodik je rekao da će se RS usprotiviti učešću Liberalno-demokratske partije (LDP) u novoj Vladi Srbije, navodeći da bi to zakomplikovalo saradnju institucija RS i SRbije.

"Nama ne trebaju oni koji govore ružno o RS i to je moja poruka svima drugima. Bez oklevanja ćemo se distancirati od politike takve vlade. Ako Srbiji to treba, neka onda uzme Čedu Jovanovića", kazao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track