BRNABIĆEVA PODRŽAVA SAMO VUČIĆA: Sviđa mi se što vlada radi normalno iako su izbori
Foto: Zorana Jevtić

Ministarska podrška

BRNABIĆEVA PODRŽAVA SAMO VUČIĆA: Sviđa mi se što vlada radi normalno iako su izbori

Politika -

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru na TV Pink da na izborima podržava samo jednog kandidata - Aleksandra Vučića.

Dopada joj se to što, kako kaže, u vladi nema kampanje, misleći na to da vlada nesmetano funkcioniše uprkos predsedničkim izborima - što je njoj najvažnije. Pohvalila je trenutni rad Vlade koja se bavi uvođenjem novih servisa i stvaranjem novih zakona o sistemu plata, a bavi se i IT obrazovanjem.

Na pitanje o opoziciji odgovorila je da bi želela da vidi više informacija oko konkretnih poruka i programa kandidata, tj. kako ona kaže "šta bi se to tačno radilo". Ministarka bi želela da postoji malo više objektivnosti i kredibiliteta kod opozicije, da se prihvati da je Srbija rešila krupne probleme deficita, fiskalne konsolidacije, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, rekavši da su to nepopularne stvari koje niko nije radio deset godina.

Ona je dodala da "nije fer" da se ne priča o teškim i nepopularnim potezima koje je povukla prethodna i sadašnja vlada Aleksandra Vučića, a da se kritikuju neke druge.

"Svakako je važno da su stvari koje su bile nepopularne, a koje su bile važne za građane i Srbiju učinjene i od toga nema nazad", zaključila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track