SNS: Pravimo vladu kad DS i SPS kažu da nemaju većinu

Formiranje vlade

SNS: Pravimo vladu kad DS i SPS kažu da nemaju većinu

Politika -
Stranka je mišljenja da je vlada morala davno da se formira, da Srbiji treba što hitnije vlada, zbog veoma teške ekonomske i socijalne situacije

BEOGRAD - Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana MIhajlović izjavila je danas da je očigledno da DS i SPS nemaju potrebnu većinu za formiranje vlade i da to treba da kažu kako bi SNS krenula zvanično u formiranje vlade.

"Stranka je mišljenja da je vlada morala davno da se formira, da Srbiji treba što hitnije vlada, zbog veoma teške ekonomske i socijalne situacije. Oni koji su najavljivali većinu, mislim pre svega na DS i SPS, očito je da tu većinu nemaju. Mislim da to moraju i da kažu kako bi pobednici na ovim izborima, a pobednik je SNS, krenuli u zvanično formiranje Vlade", navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, "nije normalno" da već mesec dana građani slušaju o tome da većina postoji, a da ustvari sve čeka i sve stoji zato što te vlade nema.Ona je navela da SNS ima neformalne rezgovore sa drugim strankama, ali nije precizirala o kojim je partijama reč.

"Naravno da neformalnih razgovora uvek ima. Mi smo ozbiljna stranka kojoj je zaista stalo da Srbija što pre dobije vladu. Efikasnu vladu, koja neće biti sa onim ljudima koji su uništavali Srbiju, nego sa onim ljudima koji će da načine prave promene u Srbiji" rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, onog trenutka kada DS javno kaže da nije u stanju da napravi većinu SNS će zvanično krenuti u formiranje vlade.

"Sigurno je da Srbija neće čekati mesec dana novu vladu koju bude formirala SNS, nego u najkraćem mogućem roku" rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li ima pritisaka iz inostranstva na formiranje vlade, Mihajlović je navela da naprednjaci nisu imali "apsolutno nikakve pritiske".

"Izgleda da su sve druge zemlje mnogo svesnije toga da je Srbiji potrebna što pre vlada, nego što su svesni oni koji danas pokušavaju da naprave većinu, poput DS" rekal je funkcionerak naprednjaka i ponovila da je vlada hitno potrebna Srbiji navodeći da je u Evropi kriza i da Srbija ne može iz nje da izađe ako nema brzo formiranu Vladu.

Ona je još jednom ponovila da će se SNS sačekati da oni koji sada rade na formiranju većine kažu da je ne mogu formirati, a na pitanje da li je moguća "velika koalicija" navela da "nije realno da SNS sa DS-om pravi vladu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track