ŠOK INTERVJU IZ ZATVORA! GENERAL PAVKOVIĆ: Koštunica pustio da Sloba ode u Hag!
Foto: Printscreen BalkanInfo

OSUĐEN NA 22 GODINE

ŠOK INTERVJU IZ ZATVORA! GENERAL PAVKOVIĆ: Koštunica pustio da Sloba ode u Hag!

Politika -

Penzionisani general Nebojša Pavković, osuđen na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina na Kosovu, dao je intervju iz zatvora u Finskoj, u kojem se nalazi posle presude u Haškom tribunalu.

Pavkovića je produkcija Balkan info intervjuisala u zatvorskoj biblioteci, gde je osvrćući se na izručenje Slobodana Miloševića Hagu rekao da niko, pa ni Koštunica, nije ništa uradio da bi sprečio njegovo izručenje u Hag.

foto: Dragana Udovičić

- Doslovce sam rekao sam Koštunici: „Naredite i raketama ćemo sprečiti izručenje Miloševića.“ Više se nije javljao - rekao je Pavković, koji, prema snimcima koji su se pojavili, izgleda prilično vitalno, s obzirom na to da je na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne.

Pavković se u sedmosatnom intervjuu osvrnuo na brojne događaje iz vremena u kojem je bio ratni komandant Treće armije na Kosovu i načelnik Generalštaba, a priznao je i da je u Hagu s Haradinajem igrao fudbal.

foto: Profimedia

Inače, Pavković je u Hagu osuđen za zločine protiv čovečnosti (deportacija, prisilno preseljavanje, ubijanje i progon) i ubijanje kosovskih Albanaca tokom sukoba na Kosmetu 1999. godine. Februara 2009. izrečena mu je kazna od 22 godine zatvora. Iza rešetaka je 14 godina.

Podsetimo, DSS je 2002. godine optužio Pavkovića da je 'na velika vrata uveo organizovani kriminal u VJ', kao i da je 'u periodu kada se Pavković povezao s ljudima iz Crne Gore, koji se bave švercom cigareta, drastično smanjeno angažovanje ratne mornarice i graničnih jedinica na presecanju švercerskih kanala na moru i Skadarskom jezeru'.

(Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track