OTKAZANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POSLE SASTANKA PRIŠTINE I EU! Haradinaj odbio predlog Federike Mogerini za rešenje problema oko taksi?! SASTANAK NAPET
Foto: Reuters / Lehtikuva/ Markku Ulander, Reuters

zasad nije poznat razlog otkazivanja

OTKAZANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POSLE SASTANKA PRIŠTINE I EU! Haradinaj odbio predlog Federike Mogerini za rešenje problema oko taksi?! SASTANAK NAPET

Politika -

Sastanak političkih predstavnika Prištine, koje pedvodi premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, u Briselu, održan je danas u napetoj atmosferi, a najavljena zajednička konferencija za novinare otkazana je iz Ureda za štampu EU, preneli su prištinski mediji.

GazetaExpres onlajn je izvestila da je na sastanku Saveta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju glavna tema razgovora bila stopostotno povećanje tarifa na proizvode iz Srbije.

Kako se navodi, nema zvaničnog objašnjenja zbog čega je otkazana zajednička konferencija za novinare, a izveštač Expresa navodi da se moglo čuti da je sastanak Haradinaja sa zvaničicima EU prošao u napetoj atmosferi.

U međuvremenu je u prištinskoj štampi obelodanjeno da je Haradinaj i formalno odbio predlog Hana, Mogerini i komesarke Sesilije Malstrom, kojim bi bio rešen problem uvećanih taksi.

Evropski zvaničnici ponudili su Prištini da se u CEFTA vode kao Kosovo sa zvezdicom, umesto Unmik kao što je bilo do sada.

Prošlo je to vreme kada je Priština mogla da se uslovljava, poručio je Haradinaj zvaničnicima EU.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track