SRĐAN NOGO RASKRINKAO SAVEZ ZA SRBIJU: Sporazum s narodom ništa ne vredi! JA BIH TO POCEPAO
Foto: Printscreen

Rasulo u opoziciji

SRĐAN NOGO RASKRINKAO SAVEZ ZA SRBIJU: Sporazum s narodom ništa ne vredi! JA BIH TO POCEPAO

Politika -

Bez pardona... Nogo ističe da dokument koji je kreirao lider njegovog pokreta Obradović sa Đilasom i Jeremićem nije ni za šta, kao i da je njihov predlog o prelaznoj vladi čista fora

Poslanik i sada već bivši član Dveri Srđan Nogo smatra da je Sporazum sa narodom, koji je njegov šef u pokretu Boško Obradović kreirao sa partnerima u Savezu za Srbiju (SZS) Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem, apsolutno bezvredan i da bi ga najradije pocepao! Nema visoko mišljenje ni o njihovoj ideji o vladi eksperata, poručivši da bi korisnija bila vlada nepismenih.

- Prosto nema ništa konkretno u tom sporazumu. Nema ni KiM, kako doći do nezavisnog pravosuđa, ni brojnih drugih stvari. Ne bih pridavao apsolutno nikakav značaj tom sporazumu. Ja kao građanin i ja kao političar niti sam deo tog sporazuma, niti bih mu pridavao značaj. Samo bih ga uzeo i pocepao i rekao: „Okej, hoćete li vi da pravite nešto ozbiljno ili nećete da pravite?“ - kazao je Nogo.

Prodaju fore

Sporazum je, kako objašnjava za Kurir, previše uopšten, zbog čega smatra da je neophodno napraviti daleko ozbiljniji dokument sa konkretnim merama i rešenjima za najvažnija državna pitanja.

Kao rogovi u vreći... Jeremić, Đilas, Obradović
Kao rogovi u vreći... Jeremić, Đilas, Obradovićfoto: Dragana Udovičić, Saša Čolić, Damir Dervišagić

Kritikovao je i predlog Đilasa, Jeremića i Obradovića o prelaznoj vladi stručnjaka, sa nestranačkim premijerom na čelu, koja bi imala oročeni mandat od godinu dana:

- Što se tiče vlade eksperata, mi smo videli, eksperti su nas najviše sahranili: Đelić, Labus, Dinkić... Bolje vlada nepismenih nego vlada eksperata. Ta priča sa vladom eksperata isto je jedna fora.

Politički analitičar Branko Radun smatra da nastup Noga govori o dubokim podelama u opoziciji:

- Nije Nogo usamljen u tim stavovima, on je zapravo sažeo kritike desnice koje se tiču tog sporazuma. Mnogi koji su podržavali SZS razočarani su nedorečenošću o bitnim stvarima, najpre o Kosovu - ocenjuje Radun.

Raskol u Dverima

Inače, Nogo u poslednje vreme sve glasnije pokazuje neslaganje sa politikom Dveri i njenim ulaskom u SZS. Učestvujući na protestima, Nogo je dva puta nosio vešala, što je Obradović ocenio kao neprihvatljivo i poručio da će snositi posledice pred organima stranke. Nogo mu nije ostao dužan, poručio je šefu da će mu izaći na crtu i kandidovati se za šefa Dveri na unutarstranačkim izborima u junu.

Poslednja vest

OBRADOVIĆ IZBACIO NOGA IZ DVERI

Disciplinska komisija pokreta Dveri odlučila je da iz tog pokreta isključi poslanika Srđana Noga. On je isključen zbog, kako su naveli iz Dveri, „kontinuiranog delovanja suprotno donetim odlukama najviših organa pokreta, čime je grubo prekršio Statut“. Dodali su da je disciplinska komisija zaključila da su delovanje Noga i radnje koje je preduzimao u bliskoj prošlosti „ozbiljno ugrozile ugled pokreta, urušile osnovne programske ideje i bile suprotne odlukama najviših organa pokreta“.

Bojan Kostreš

OBRADOVIĆ PRAVI ORGIJE

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović i njegovi sledbenici pokušavaju da izvođenjem što većeg broja ultranacionalista dominantne ljotićevske ideologije uguše građanski karakter protesta sa idejom da oni prerastu u nacionalističko orgijanje, kaže generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Poruka marksista

BAJKA JE DA ĆE ĐILAS I BOŠKO DA SRUŠE VUČIĆA

foto: Dragan Kadić

Matija Medenica, jedan od vođa levičarske organizacije Marks 21, koji takođe učestvuje u protestima i kome je Đilas na ulici pretio i psovao „majku pe*ersku“, praktično je poručio lideru SZS da neće dozvoliti da privatizuju proteste kako bi došli na vlast.

- Ne pristajemo na cinizam da su protesti #1od5miliona ujedno i SZS protesti, i nisu. Odlučite se. Niko nije dužan da veruje u bajku da će SZS uspeti da sruši Vučića. Naše demokratsko pravo je da imamo drugačiju strategiju. I klasna dužnost - napisao je na Tviteru Medenica.

Kurir.rs/B. Bojić - M. Radović/Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track