Najnovije vesti

DAČIĆ IMA 10 ŽIVOTA! JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU U KRVAVOM PIRU U SOMALIJI, A ONDA HAOS U AVIONU: Upalile su se crvene lampice, pilot nam je rekao da moramo HITNO da sletimo!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

Šta ga je snašlo

DAČIĆ IMA 10 ŽIVOTA! JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU U KRVAVOM PIRU U SOMALIJI, A ONDA HAOS U AVIONU: Upalile su se crvene lampice, pilot nam je rekao da moramo HITNO da sletimo!

Politika

Ivica Dačić je za 12 sati preživeo teroritički napad u Somaliji, u kome je poginulo šestoro ljudi, ali i kvar na državnom avionu tokom leta. Morali su prinudno da slete da ne bi došlo do eksplozije!

Ivica Dačić, šef diplomatije jedva je izvukao živu glavu i to u dva navrata za 12 sati! Prvo je u Somaliji, u Mogadišu preživeo teroristički napad ekstremističke grupe Al Šababa, da bi nekoliko sati kasnije, u putu za Srbiju, došlo do kvara na avionu zbog čega je državni falkon morao prinudno da sleti u Atinu!

 

Crvena lampica


Tokom sastanka Dačića i predsednika Somalije, u predsedničkoj palati u Mogadišu, eksplodirao je automobil bomba ispred rezidencije. U napadu, za koji je odmah odgovornost preuzela ekstremistička grupa Al Šabab, povređeno je 13 osoba, a njih šestoro je poginulo.

 

foto: Marina Lopičić, AP

 

Šef diplomatije je odmah nakon napada, u razgovoru za naš list rekao da se nije uplašio i da se, prema protokolu, vraća za Srbiju posle višednevne turneje po afričkim zemljama. Međutim, samo nekoliko sati kasnije dogodila se drama na nebu. Na vladinom falkonu došlo je do kvara, upalio se crveni alarm za beteriju u akumulatoru i delegacije je morala prinudno da sleti.


- Piloti su rekli da im se upalio crveni alarm za bateriju u akumulatoru, i da moramo odmah da sletimo, jer može da dođe do požara i eksplozije. Srećom bili smo blizu Atine, pa smo prinudno sleteli, tamo su nas na aerodromu čekale ekipe za prvu pomoć i spasavanje, vatrogasci, itd... Tako da su morali da pronađu nove baterije. To je sve trajalo četiri, pet sati i onda smo istim avionom, falkonom, stigli u Beograd oko tri ujutru... - kaže Dačić.


Oguglao sam


Iako je u jednom danu, odnosno za 12 sati, preživeo dve stresne situacije kada mu je život visio o koncu, Dačić navodi da ga to nije izbacilo iz koloseka.


- Ja sam više oguglao, tako da ni na šta ne reagujem - kaže Dačić u razgovoru za Kurir i dodaje:
- Ja kao da imam deset života.


Ovo nije prvi put da se Dačić nađe u opasnoj situaciji - više puta je govorio da je tokom posete afričkim zemljama leteo bez potrebnih dozvola, da su preleteli i iznad Kameruna gde je u tom trenutnu bio građanski rat. Pre sedam godina, kod Požege, na prvo vozilo (policijsko) iz pratnje ministra policije Ivice Dačića naleteo je automobil "reno megan". Policijski auto je bio potpuno smrskan, a da nije bilo njega vozač "megana" bi udario direktno u Dačićev auto.

Na meti i porodica - svakodnevne pretnje


Pre sedam godina, u vreme kada je Dačić bio premijer i ministar policije, muškarac, Ivan S. (24), iz Čačka, pozvao je 192 i poručio operateru da će pobiti Dačićevu decu. On je uhapšen, a Dačić je tada poručio da se sekira zbog porodice. Ovo nisu jedine pretnje koje dobija njegova porodica. Kako je nedavno rekao Dačić za naš list, često mu stižu anonimna pisma u kome mu poručuju da će mu "otrovati familiju", "da zapamti kad je zadnji put video sina i ćerku", da će ga "strpati u gepek".

Kurir.rs/K.Blagović/Foto:Kurir/Marina Lopičić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...