OPOZICIJA UDARILA NA VUČIĆEVU POMOĆ PAZARU! Preča im je politika od života: Ljajić: Oni ni tri maske nisu nabavili
Foto: Tanjug/Irfan Ličina, Zorana Jevtić

Dno

OPOZICIJA UDARILA NA VUČIĆEVU POMOĆ PAZARU! Preča im je politika od života: Ljajić: Oni ni tri maske nisu nabavili

Politika -

Burno: Deo opozicionih političara i medija isprozivao predsednikovu posetu tom mestu. Gradonačelnik Nihat Biševac smenio pomoćnika Emira Ašćerića iz SDA zbog ismevanja uručenja medicinske pomoći usred pandemije koronavirusa

Opozicioni SzS, pojedini mediji poput portla Nova.rs, ali i SDA Sulejmana Ugljanina pokušali su da brigu države za zdravlje stanovništva utope u svoju secesionističku politiku. Od njih su stigle poruke omalovažavanja znatne medicinske pomoći koja je u ponedeljak stigla u Novi Pazar.

Brine za sve građane... Vučić u Novom Pazaru
Brine za sve građane... Vučić u Novom Pazarufoto: Printscreen Instagram/ buducnostsrbijeav

Dan posle posete predsednika Aleksandra Vučića Novom Pazaru i uručivanja 13 respiratora i druge medicinske opreme, Nihat Biševac, prvi čovek ovog grada i član Socijaldemokratske partije, smenio je pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića iz SDA zbog „nedopustive politizacije napora koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja“.

foto: Marina Lopičić

Suljini fazoni

- Nema mesta politikantstvu. Respiratori su u Novi Pazar stigli u pravom trenutku. Tu posetu vidim kao pomoć u pravom trenutku, kao pomoć predsednika našem gradu u teškom momentu, jer je Novi Pazar naglo, u tri dana, registrovao 22 obolela od kovida-19 - naglasio je Biševac.

Ašćerić je posetu i pomoć predsednika Vučića Pazaru nazvao političkom kampanjom.

Profiterstvo

- Ne osećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje „donacije“ bolnici u Novom Pazaru. Ne nasedamo na ovakve političke fazone. Odlično prepoznajemo da se cela ova garnitura bavi više sobom i politikom nego rešavanjem krize - napisao je on na Fejsbuku.

Oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi protiv korone i „nisu tri maske obezbedili“ sada kritikuju onoga ko obezbeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu, ocenjuje potpredsednik Vlade Rasim Ljajić povodom navoda da je Vučićev boravak u Novom Pazaru bio deo političke kampanje: - Oni koji kritikuju taj potez predsednika očito se bave „virusnim profiterstvom“.

Nebojša Stefanović

MAKAR NAM NE ODMAŽITE

foto: Zorana Jevtić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da mu je žao što je odgovorna i odlučna odluka predsednika Srbije da pomogne građanima Novog Pazara, u trenutku kada broj zaraženih koronavirusom u tom gradu raste, naišla na oštre osude i kritike ljudi kojima je politika preča od života. - Sada nije trenutak da se vraća u prošlost. Trenutak u kome se ceo svet bori protiv novog koronavirusa ne bi trebalo da se koristi za politička prepucavanja i za politiku, a oni koji ne žele da pomažu građanima, trebalo bi da pokažu makar malo odgovornosti time što neće ni da odmažu - rekao je ministar Stefanović.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Tanjug/Irfan Ličina, Zoran Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track