MAJA GOJKOVIĆ OBRATILA SE JAVNOSTI: Obradović štrajkuje glađu na veoma neobičan način i noćas se dobro naspavao!
Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

MAJA GOJKOVIĆ OBRATILA SE JAVNOSTI: Obradović štrajkuje glađu na veoma neobičan način i noćas se dobro naspavao!

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković izjavila je da je na današnjoj sednici RIK-a nakon prekida izbornih radnji ponovo pokrenut proces za izbore raspisane za 21. jun, navodeći da su tehnički sprovedeni u delo zakoni kojima se omogućava overavanje potpisa i kod opštinskih overivača.

Reč je o zakonima koje je Pralament juče usvojio - izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika i izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima.

Ona je podsetila da je to bio jedan od zahteva većine stranaka na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Gojković je pozvala građane da izađu na izbore i glasaju za neku od ponuđenih lista i da time opredele kako će izgledati Skupština.

"Kao neko ko je vodio parlament u dva mandata, želim da on bude mnogo bolji i uspešniji u predstavljanju građana i da se radi na donošenju dobrih zakona. Ubeđena sam da će volja građana birti takva da u sledećem sazivu neće biti incidenata i nemilih scena", rekla je Gojković.

Obradović štrajkuje glađu na veoma neobičan način

Gojković je izrazila zabrinutost za zdravlje poslanika koji su noć proveli ispred parlamenta u štrajku glađu, Aleksandra Martinovića, Sandre Božić i Miladina Ssevarlića.

"Veoma su istrajni i odlučni, ne uzimaju hranu, sede na suncu, da izdrže, ne bi li ispunili neke svoje ciljeve", rekla je Gojković na pres konferenciji u parlamentu.

Gojković je ocenila da lider Dveri Boško Obradović pristupio i sprovodi "ovaj tzv. štrajk" na "veoma neobičan način", koji do sada nije viđen.

"Juče kad su se kamere pojedinih medijskih kuća sklonile, njemu su prišli Dragan Đilas, Borko Obradović i još neki i posle kraćeg razgovora dostavili su mu kesu, a on sam kaže sa stvarima, molitvenikom i ikonama. I on se povukao u zdanje skupštine", rekla je Gojković. Kako je rekla, nije ona ta koja će da oceni da li je Obradović imao još nešto u kesi i da li je prekršio, kako je rekao, "malo jači post", što je po njenom mišljenju neumesan termin.

"Ne znamo šta se dešavalo u skupštini, osim da se on dobro naspavao. A sada kada ste vi tu, ponovo je izašao napolje da ubedi javnost da on zaista štrajk glađu. Mi nismo policijska, 'Sstazi' država, pa da snimamo poslanike u ovom zdanju. Ostavljam građanima da sami ocene da li se tu radi o štrajku glađu ili o loše režiaranoj predstavi", rekla je Gojković.

Đilasu je izgleda dozvoljeno sve

Ona je izjavila i da je, kako se čini, lideru SSP Draganu Đilasu dozvoljeno sve, pa i da, kako je rekla, Bošku Obradoviću donosi ikone i molitvenik.

Na pitanje kako je Đilas sinoć došao do Obradovića, koji se nalazio u delu ispred parlamenta u koji građani ne mogu da prođu, Gojkovic je kazala da izgleda da za njega ne važe zakoni.

Primetila je, kaže, na televiziji da se pored Obradovića nalaze Đilas i Borko Stefanović, navodeći da ne zna da li su gurnuli policajce ili su se koristili nekim trikovima. "Očigledno bogati Đilas može sve pa može i Bošku da donosi ikone i molitvenik", ocenila je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track