ISTINA O SMRTI CVIJANA: Izgledao je bolesno, pustio je kosu i bradu DA GA NE PREPOZNAJU!
Foto: Dado Đilas

objavljeni bia dokumenti

ISTINA O SMRTI CVIJANA: Izgledao je bolesno, pustio je kosu i bradu DA GA NE PREPOZNAJU!

Politika -

Roditelji advokata znali su da se on utopio u Dunavu u januaru 2018, ali su to skrivali od njegove bivše supruge i javnosti, piše u dokumentima BIA koja je obelodanio Ninić

Vladimir Cvijan, advokat i nekadašnji član Predsedništva SNS i poslanik u Skupštini, preminuo je 5. januara 2018. godine nakon utapanja u reci Dunav, pokazuju dokumenta BIA koja je juče obelodanio advokat Ivan Ninić.

U papirima koje je Ninić objavio na Tviteru opisuju se detalji - od Cvijanovog povlačenja iz političkog života 2014, do saznanja njegove bivše supruge da je umro.

Restoran na Skijatosu

Nakon što se Cvijan povukao iz političkog života, sa suprugom je otputovao u Grčku 2014. i nakon povratka je predlagao da se presele i trajno nastane u SAD, što je ona odbila, nakon čega on odlazi na poslovni put u Grčku, zbog vođenja ugostiteljskog objekta sa prijateljem na ostrvu Skijatos.

U dokumentima se, između ostalog, navodi:

- Imenovana je bila upoznata sa činjenicom da joj je pokojni bivši suprug dobio biznis-vizu, koja bi im omogućavala da se zajedno odsele u SAD, gde bi nastavili zajednički život.

Bivša supruga, kako dalje piše u dokumentima, to je odbila te je ostala da živi u Beogradu, dok je pokojni Cvijan otputovao za SAD, gde je samostalno nastavio život.

Skinuta oznaka tajnosti Dokumenta BIA
Skinuta oznaka tajnosti Dokumenta BIAfoto: printscreen

Komunicirali su preko elektronske pošte, tada je saznala da živi na Floridi. Od oktobra 2014. do februara 2015. Cvijan je boravio u Beogradu i bio je u obavezi da dostavi punomoćje svojoj supruzi, ali to nije učinio, pa je ona unajmila advokata da je zastupa. Nakon toga s njim nije imala nikakav kontakt do oktobra 2017, kada se pokojni Cvijan vratio iz SAD. Tada je živeo kod svojih roditelja u stanu i zamolio ih je da ne obaveštavaju njegovu bivšu suprugu da je tu, ali je promenio odluku i tada su se sreli kada je želeo da vidi dete. Nakon toga su imali povremene kontakte.

- Tada je saznala da Cvijan boluje od određene bolesti i primetila je da je vidno smršao i da je izgledao bolesno, da je pustio kosu i bradu, po njenim pretpostavkama, da ga ljudi ne bi prepoznali na ulici - piše, između ostalog, u službenim beleškama.

1 / 7 Foto: printscreen

Međutim, poslednji kontakt s roditeljima Cvijan je imao krajem decembra 2017, kada je napustio njihov stan i prekinuo svaki kontakt, a poslednji kontakt sa suprugom je imao 31. decembra 2017, kada je došao da obiđe dete. Sledeću stvar koju je supruga saznala bila je pre mesec dana - da je on mrtav.

Telo pet metara od obale

- Nakon pojave vesti u medijima o Cvijanovoj smrti tokom marta 2021. godine, pozvala je njegove roditelje u nameri da ih smiri i da im ukaže na eventualnu medijsku zloupotrebu informacija. Tom prilikom došli su u stan i saopštili da su bili upoznati da je njihov sin preminuo 5. 1. 2018, a da su odlučili da joj to ne saopšte kako bi zaštitili (identitet sakriven) i da bi izbegli medijsku eksploataciju pomenute tragedije - navedeno je u dokumentu BIA.

IVAN NINIĆ

Istraga sprovedena zbog uznemirenosti javnosti

Ivan Ninić
foto: Damir Dervišagić

Advokat Ivan Ninić rekao je da iz dokumenata koje mu je dostavila BIA, a s kojih je direktor Bratislav Gašić skinuo oznaku tajnosti, saznao da se agencija prvi put bavila ovim slučajem u martu 2021.

- Razlog što se agencija pozabavila ovim je taj što je javnost uznemirena zbog samog načina na koji smo došli do saznanja o smrti čoveka za koga se može reći da je obavljao značajne državne funkcije i bio pripadnik advokatske profesije i da je njegova smrt nastupila na jedan misteriozan način - navodi Ninić.

Radnik preduzeća „Jugoslovensko rečno brodarstvo“ prvi je 5. 1. 2018. obavestio MUP da se u reci Dunav nalazi leš N. N. lica. S kolegama je primetio da leš pluta zakačen za određeni otpadni materijal, a telo Vladimira Cvijana je plutalo licem okrenutim na dole, na četiri do pet metara od obale.

Kurir.rs/ Jovan Mladenović Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track