MINISTAR VULIN MLADIM PRIPADNICIMA MUP-A: Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili!
Foto: Printscreen/Tanjug

obeležen dan mupa-a

MINISTAR VULIN MLADIM PRIPADNICIMA MUP-A: Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili!

Politika -

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije održana je danas ispred Palate Srbija, gde je pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zakletvu položilo 1.337 novih pripadnika MUP-a i uručene su medalje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na svečanosti rekao da su danas predstavljeni tehnika, oružje, oprema i obuka pripadnika MUP-a, i poručio je da je za svu tu i tehniku i oružje koje imamo najzaslužnij predsednik Vučić.

"Izveli smo pred vas ljude da Srbija vidi ko joj čuva stan, da Srbija vidi ko joj dane čini mirnijim i vrednim ponavljanja", rekao je Vulin.

On je poručio da ocekuje od najmlađih pripadnika MUP, koji su danas polozili zakletvu, da dočekamo da ih zovemo najboljima.

Vulin je rekao da predsednik Vučić, kada u teškim vremenima i na teškim mestima bude branio istinu o našem narodu i kada bude govorio kao predsednik Srba, treba da se seti ovog stroja i da zna kakva sila stoji iza njega i naroda.

Ministar je poručio mladim pripadnicima MUP da paze na svaku reč zakletve koju danas polažu kako bi tome bili dostojni u izvršavanju zadataka.

"Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili", poručio im je Vulin i pozvao ih da čuvaju čast i obraz svakog čoveka, pa i onog ko je cast i obarz sam izgubio", kaže Vulin.

"Silu ćete koristiti kada i kako morate, ali poniženje nećete nanenti nikome, ničiji sin da ne bude ponižen, pa i ako mu otac nije zaslužio nikakvo poštovanje", rekao je Vulin.

Pozvao je mlade pripadnike MUP-a da poštuju radnog čoveka i da budu takvi da mlade generacije požele da budu deo ovog stroja.

"Ničije bogatstvo nije takvo da se pred njim ponizite, ničija sirotinja nije takva da ga zbog toga prezirete. Budite veći od najvećih, budite manji od najmanjih. Pred moćnim uzoholite se do granice drskosti i kada vam stanu pretiti silom i bogatsvom pokažite im da nema nikog višeg i jačeg od srpskog policajca kad sprovodi zakon", rekao je Vulin.

Aleksandar Vučić, Dan policije, Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, manifestacija
foto: Printscreen/RTS

Pozvao ih je da poštuju reč koju su danas dali i završio govor sa "Živela Srbija".

U ime mladih pripadnika MUP-a koji su položili zakletvu obratio se najbolji student Kriminalističko-policijskog univerziteta školske 2016/2017. Filip Maletić koji je sada u Policijskoj upravi za Grad Beograd.

Maletić je zahvalio svima koji su doprineli obrazovanju mladih pripadnika MUP-a, predsedniku Vučiću i ministru Vulinu.

Naveo je da su mladi pripadnici MUP-a motivisani i spremni da znanja koja su stekli primene na najbolji način u praksi na dobrobiti građana Srbije i poručio da je njihova obaveza da časno i hrabro izvršavaju sve zadatke.

Na svečanosti predsednik Vučić se obratio i uručio medalje za hrabrost, Vulin medalje za posvećenost službi, a direktor policije Vladimir Rebić medalje za zasluge.

Predsednik Vučić uručio je zlatnu medalju za hrabrost poručniku policije Nenadu Čoliću, pomoćniku komandira Policijske ispostave Vrnjačka Banja, koji je kada je bio van službe, pritekao u pomoć kolegama i uspeo sam da savlada napadača koji je pucao u pripadnike MUP-a.

Vučić je srebrnu medalju za hrabrost uručio vodniku Prve klase policije Igoru Ristiću iz odreda Žandarmerije u Beogradu, koji je dok je bio van službe, iz bunara spasio stariju osobu, a bronzanu medalju za hrabrost vatrogascu spasiocu, vodniku Vojkanu Pušici iz bataljona Prijepolje, koji je sa svojim kolegama dao ključna doprinos u spasavanju povređenih koji su se automobilom survali u provaliju na obali reke Lim.

Ministar Vulin uručio je zlatnu medalju za posvećenost službi potpukovniku policije Dušanu Momčiloviću, srebrnu medalju majoru policije Tomislavu Matoviću i bronzanu medalju potpukovniku policije Ljubomiru Vejinu.

Zlatna medalja za hrabrost uručena je pukovniku policije Radovanu Radiću, srebrna pukovniku policije Gordani Vuković, a bronzana pukovniku policije Dušku Sivčeviću.

Kraj svečanosti obeležio je nalet 10 helikoptera helikopterske jedinice MUP, a komandant jedinice, potpukovnik Nenad Nedić, naletom i naklonom u vazduhu čestitao je mladim kolegama na položenoj zakletvi i poručio im da budu dostojni pripadnici policije, a svim policajcima čestitao je njihov dan.

Na svečanosti na kojoj su prisustvovlai predstavnici MUP-a Republike Srpske, Vlade Srbije, Skupstine Srbije i verskih zajednica, promovisano je 506 mladih oficira u čin zastavnika i poručnika policije.

Ispred Palate Srbija bio je i ešalon penzionisanih policajaca i porodica poginulih policijaca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track