"KAD SMO MEDLIN I JA SPAŠAVALI KOSOVO..." Sramne reči Bila Klintona na sahrani Olbrajtove, ne propušta priliku da vređa Srbe
Foto: Beta/Visar Kryeziu

krvavi posao

"KAD SMO MEDLIN I JA SPAŠAVALI KOSOVO..." Sramne reči Bila Klintona na sahrani Olbrajtove, ne propušta priliku da vređa Srbe

Politika -

Bivši predsednik SAD Bil Klinton spomenuo je Kosovo i Metohiju govoreći na komemoraciji Medlin Olbrajt i poručio da je poseta južnoj srpskoj pokrajini sa njom 2019. godine bio jedan od najlepših trenutaka kojeg se seća, prenosi Reporteri.

- Sećam se vremena kada smo sekretarka Olbrajt i ja putovali na Kosovo pre tri godine da proslavimo 20. godišnjicu njihove i naše pobede, u sprečavanju etničkog čišćenja i samog postojanja (tzv.) Kosova - rekao je Klinton na komemoraciji Medlin Olbrajt u Vašingtonu.

Klinton je spomenuo i bistu Olbrajtove koja je postavljena u Prištini.

- Prošetali smo ulicama Prištine sa kosovskim zvaničnicima i stali na bulevaru gde su postavili prelepu bistu koju su posvetili sekretarki Olbrajt u čast posla koji je tamo obavila. Veoma sam ponosan na život koji je živela i zahvalan sam što smo Hilari i ja bili njeni prijatelji - rekao je Klinton.

Okupljene, kojih je na memorijalnoj službi u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu bilo oko 1.400, predvodili su američki predsednik Džozef Bajden i njegovi prethodnici Barak Obama i Bil Klinton.

Prisutne su bile i tri ćerke Medlin Olbrajt, dok je bivša državna sekretarka Kondoliza Rajs čitala odlomke iz Biblije. Sahrani su albanski političari sa Kosova i Metohije Vjosa Osmani i Aljbin Kurti.

Olbrajtova je umrla 23. marta u 84. godini, a ostaće upamćena po snažnoj antisrpskoj retorici, dok je za vreme obavljanja funkcije prve šefice diplomatije SAD bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SRJ 1999.

Kada pričamo o "poslu koji je Olbrajtova obavila na Kosovu i Metohiji", valja napomenuti da su njeni tragovi na zemlji južne srpske pokrajine natopljeni krvlju.

Podsećamo, NATO je agresijom na SRJ počinio brojne zločine na teritoriji Kosova i Metohije, kao i pripadnici terorističke OVK koju su Klinton, Olbrajtova i mnoge zapadne zemlje zdušno podržavali. Posebnu jezu izaziva činjenica da je lažna država Kosovo postala centar Evrope kada su u pitanju trgovina drogom i ljudskim organima.

Kurir.rs/Novosti

bonus video:

02:24

Vuk Drašković otkrio zbog čega Medlin Olbrajt mrzi Srbe i zašto joj je poljubio ruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track