PREDSEDNIK SRBIJE SEO DA RUČA S RADNICIMA, NA STOLU OMILJENO JELO A DO NJEGA GRBA: Ko je najbrži čovek među putarima? (FOTO)
Foto: Printscreen/TV Pink

obilazak deonice puta raška - novi pazar

PREDSEDNIK SRBIJE SEO DA RUČA S RADNICIMA, NA STOLU OMILJENO JELO A DO NJEGA GRBA: Ko je najbrži čovek među putarima? (FOTO)

Politika -

Na stolu ga sačekala omiljena pita zeljanica za koju je prethodno pitao Rasima Ljajića hoće li je biti pošto nju voli najviše

NOVI PAZAR - Ovo je najbrži čovek među putarima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prvom putaru pazarske firme po imenu Grba, dodajući da takvih kao on nema mnogo.

On se kod Grbe raspitivao i koliko radnika ima, kolike su im plate, jel isplata redovna, a on mu rekao da bi ova deonica koju je danas obišao - Raška - Novi Pazar, inače završena pre roka, bila završena još ranije da voda nije pokvarila planove, a oni su sad to rešili zauvek.

Aleksandar Vučić, rekonstruisani put, rekonstruisani put Raška - Novi Pazar
foto: Printscreen/TV Pink

Grba se pohvalio i da su meštani od Karajukića Bunara pa naviše, sve do Crne Gore i poslednjeg našeg sela do te države - sela Ugao, svakog dana pekli po jagnje za njegove radnike i da su to dobri i zahvalni ljudi.

Grba je predsedniku rekao i da taj kraj poznaje jako dobro jer je tu službovao kao oficir na šta mu je Vučić rekao: "Šta ti je Ozna." Kad ga je predsednik upitao jel ovaj put dobro izgrađen, jel će dugo da traje, Grba se našalio pa rekao: Dok smo mi živi, trajaće. Kazao je šefu države i da su njegovi radnici vredni, da firma hrani 600 porodica i da je za njih jedini strah da neće biti posla, za sve ostalo nema zime.

Ko je Grba?

Bivši upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš Aleksandar Grbović postao je direktor kompanije “Novi Pazar put” pre oko četiri godine. Grbović je penzionisani pukovnik Vojske Srbije, a bio je na čelu zatvora u Nišu nešto više od četiri godine (mart 2013 – septembar 2017), tokom kojih je ostvario zapažene rezultate. Iz te ustanove otišao je sam, kako je tada rekao, na bolje radno mesto.

Aleksandar Vučić, rekonstruisani put, rekonstruisani put Raška - Novi Pazar
foto: Printscreen/TV Pink

Završio je Vojnu akademiju u Beogradu, kao i specijalizaciju za bezbednosne službe ocenom 10. Tri puta je vanredno unapređivan, bio je najmlađi pukovnik i nosilac je brojnih odlikovanja. Penzionisan je 2005. godine, protiv svoje volje, pisao je svojevremeno Radiostoplus.

Predsednik ručao sa radnicima

Posle obilaska rekonstruisane deonice puta Novi Pazar - Raška, Vučić je seo da ruča sa radnicima i zvao ih da sednu i da se posluže. Prethodno je s njima razgovarao o poslu, pitao ih kolike su im plate, jel se isplaćuju redovno...

Pred njim na stolu bila je zeljanica za koju je rekao da mu je omiljena i da nju najviše voli.

1 / 11 Foto: Printscreen/TV Pink

Prethodno je pitao i nekadašnjeg ministra Rasim Ljajića, koji je bio s njim u obilasku, hoće li biti zeljanice.

00:32

PREDSEDNIK NA DEONICI RAŠKA - PAZAR

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja