OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM: Uhapšeni Srbi odvedeni su u nepoznatom pravcu, sve se radi u cilju izazivanja tenzija i krize!
Foto: Facebook/Kancelarija za KiM

saopštenje

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM: Uhapšeni Srbi odvedeni su u nepoznatom pravcu, sve se radi u cilju izazivanja tenzija i krize!

Politika -

Kancelarija za KiM se oglasila povodom hapšenja dvojice Srba od strane tzv. Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici.

- U cilјu izazivanja novih tenzija i krize na terenu, jutros je na severu Kosova i Metohije uhapšeno dvoje Srba, očigledno kao deo pretnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da pate i plate. Jasno je da je po sredi novo zastrašivanje i unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta - piše u saopštenju.

O uhapšenim Srbima, za sada, nema nikakvih pouzdanih informacija.

- Oni su odvedeni u nepoznatom pravcu, južno od Ibra, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokate uhapšenim Srbima koji pokušavaju da utvrde gde se oni nalaze, jer ni porodice nemaju podrobnije informacije o svojim najmilijima - ističu i dodaju:

- Prvo je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Ilija Elezović, domaćin i otac koji je u teškom zdravstvenom stanju, a potom u Zvečanu Dragan Milović, bivši policajac koji su obojica zbog sukoba raselјeni i svoj mir su pronašli na severu KiM, da bi danas bili naprasno uhapšeni - kažu iz Kancelarije za KiM.

Petar Petković
Petar Petkovićfoto: Printscreen Pink

Ovaj incident se dogodio na dan održavanja Generalne skupštine UN.

- Sve ovo govori u prilog tome da trenutak njihovog privođenja i novog zastrašivanja i progona Srba nije slučajno izabran baš na dan kada se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić braniti interese Srbije i čitavoj međunarodnoj zajednici predočiti važnost poštovanja međunarodnog prava i normi, ali i ugroženih prava Srba na Kosovu i Metohiji - izjavili su.

Međunarodna zajednica će biti obaveštena o ovome, kao što je i bila tokom svakog prethodnog incidenta.

- O ovoj seriji politički motivisanih hapšenja Kancelarija za Kosovo i Metohiju će obavestiti međunarodne predstavnike i misije koji deluju na prostoru KiM, jer sve što priština svakodnevno radi i čini jeste u cilјu izazivanja novih tenzija i problema na terenu, zbog čega ne preza od brojnih eskalatornih poteza kojima direktno preti da uruši mir na ovim prostorima - zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja