"IMAMO SVE DOKAZE!" PETKOVIĆ: Bojan Mijailović se ranjen predao, a onda je hladnokrvno overen u glavu
Foto: Printscreen

"IMAMO SVE DOKAZE!" PETKOVIĆ: Bojan Mijailović se ranjen predao, a onda je hladnokrvno overen u glavu

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavestio je javnost danas zašto je Euleks bio odbijen od strane kosovske policije da učestvuje o istražnim radnjama o onome što se desilo u Banjskoj.

- Euleks nije učestvovao u tome jer je kosovska policija želela da sakrije određene dokaze i istainu, a to je da su Srbi hladnokrvno i mučki ubijani - rekao je Petković na vanrednoj konferenciji.

- Republika Srbija došla do dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, da je hladnokrvno ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu. To je ono što je kosovska policija htela da sakrije. Imamo dokaze. To je ono što su želeli da sakriju. Od ključne važnosti je naš zahtev da nezavisna komisija pogleda tela ubijenih - dodaje Petković.

Petković je dodao da traži nezavisnu istragu i da se insistira "da naši i strani patolozi pogledaju sva tela".

- Posebno Bojana i Igora... Porodica ih je identifikovala... i prvo što sam čuo od advokata... Bojan je unakažen, to može samo pucnjem iz neposredne blizine..., kazao je Petković dodavši da je nezavisnu istragu zahtevao i od Miroslava Lajčaka.

Podsetio je i da se Srbi samo sistematski ubijaju, već njih 6 a nijedan Albanac u prethodnom periodu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track